Брайвик се оплака от лошите условия в затвора

Последна промяна на 24 ноември 2012 в 11:13 1697 2

Андерш Брайвик, Снимка: БГНЕС
Андерш Брайвик, Снимка: БГНЕС

Норвежкият екстремист Андерш Брайвик, който излежава присъда за убийството на 77 души, се оплака от условията в затвора Ила.

Атентаторът обвинява надзирателите, че се опитват да го доведат до самоубийство. Той сравнява условията с тези в затвора Абу Граиб, който е символ на жестокост и нарушаване на човешките права.

Брайвик е написал писмо от 27 страници и е изпратил копие до директорите на затвора и до медиите.

„Ако не бях изключително търпелив човек, вече щях да съм загубил разсъдъка си. Съществуват граници на това, което човек може да понесе“, пише Брайвик.

Фанатикът твърди, че директорът на затвора има тенденциозно отношение към него и се опитва да отмъсти на Брайвик чрез посегателства.

Елън Бйерк – говорител на затвора, заяви, че ръководството не е откликнало на оплакванията на Брайвик и не е смекчило режима му.

 

На 22 юли Андерш Брайвик взриви бомба край правителствена сграда в центъра на Осло, след което разстреля 77 души на норвежкия остров Ютьоя.

Областният съд в Осло осъди норвежкия десен екстремист Андерш Брайвик на 21 г. лишаване от свобода с възможност за удължаване на присъдата

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2012 в 11:27

Елице, тъкмо ти писах за Катето от пуситата, дето била вече на строг режим, и оп, те го и Брайвик! Няма ли новини, разслдвания няма ли? Или викаш: „петдесет на петдесет“?
Мъка, мъка! Единият екстремист живот си живее, а поетесата на строг режим!

24.11 2012 в 11:24

Този човек дали ще бъде освободен някога или не е без значение. Важно е какво послание ще бъде оставено за бъдещето. Превъзпитателната роля на затвора не трябва да се отхвърля и да се заменя с жестокост. Най-доброто, което може да се случи е да изрази такова отношение към този изрод, че в крайна сметка той да даде официално интервю, в което да каже, че се е покаял. Това е програма максимум. Ако това не стане, само са хвърлени пари по неговото съществуване.