Борса за криптовалута ще плати 50 млн. долара за ограничаване на разследване в щата Ню Йорк

OFFNews 04 януари 2023 в 18:34 2377 0

борса

Снимка Архив

Криптовалута

Базираната в САЩ борса за криптовалута Coinbase Inc (COIN.O) е постигнала споразумение за 100 млн. долара с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк, съобщиха борсата и регулаторът, цитирани от Ройтерс.

Със споразумението, което включва и санкция от 50 млн. долара, се ограничава разследването на регулатора за спазването от страна на фирмата на изискванията за предотвратяване на изпирането на пари.

Щатът установи, че Coinbase е третирала изискванията си за включване на клиенти като "просто отбелязване в квадратчето" и не е извършила достатъчно проверки на миналото, заяви регулаторът.

"Coinbase не успя да изгради и поддържа функционална програма за съответствие, която да е в крак с нейния растеж. Този неуспех изложи платформата Coinbase на опасност от потенциална престъпна дейност", заяви Адриен Харис от Нюйоркския департамент по финансовите въпроси.

Борсата се е справила с проблемите, контрира главният юридически директор на борсата Пол Гревал.

В публикация в блога си Coinbase написа, че разследването се е съсредоточило върху програмата за съответствие на компанията около 2018 г. и 2019 г., както и върху изоставането в спазването на изискванията, въпреки че борсата се е разраснала през 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!