Борис Джонсън се срещна със Зеленски в Киев, дарява още ракети и бронирани машини

OFFNews 09 април 2022 в 21:22 5559 6

Снимка FB/ Володимир Зеленський

Британският премиер Борис Джонсън се срещна в Киев с украинския президент Володимир Зеленски.

Двамата разговаряха на четири очи, обиколиха улиците на украинската столица и дадоха съвместен брифинг, по време на който Джонсън обяви, че Великобритания изпраща на Украйна 120 бронирани машини и нови антикорабни ракети.

Тази помощ е в допълнение на възлизащото на стойност 100 млн. британски лири (130 млн. долара) супер съвременно военно оборудване, чието предоставяне на Киев бе обявено вчера, съобщи "Даунинг стрийт" 10.

Великобритания ще гарантира също допълнително 500 млн. долара заеми за Украйна от Световната банка, поемайки гаранция за заеми на обща стойност 1 млрд. долара.

Джонсън каза още, че ще засилва санкциите срещу Русия с всяка изминала седмица, както и че страната му ще се откаже от използване на руски въглеводороди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

6

alfakentavur

10.04 2022 в 10:57

Вместо празни и смешни приказки - отговори на това:

Защо Путлер не допуска абсолютно никой до себе си, нито министри, нито дори гвардейци (които би трябвало да го пазят), а лидерите на свободни държави се разхождат по улиците, стоят на една маса и разговарят със случайни хора?

И зарежи този профил - вече си с отрицателен рейтинг и не можеш да гласуваш. Давай следващия.

-8580

4

Велик политик!

2550

3

alfakentavur

10.04 2022 в 06:47

Лидерите на нормални и свободни държави показват, че могат да ходят по улиците на воюваща държава и да се срещат и разговарят със случайни хора по пътя.
Байдън седя и се храни на една маса с обикновени войници в Полша.

Путлер го е страх даже и от най-близкото му обкръжение, че даже и от гвардейците му. Не допуска никой близо до себе си. Страхува се, че абсолютно всеки един човек би имал мотив да го убие. Т.е. съзнава, че върши зло и вреди на собствената си държава както никой от десетилетия не го е правил.

-60

1

офф бее

09.04 2022 в 22:11

Нинова кога ще ходи?