Борис Джонсън обеща подкрепа на Лиз Тръс, преди да отлети при кралица Елизабет в Балморал

OFFNews 06 септември 2022 в 13:40 1123 0

Борис Джонсън

Снимка БТА

Борис Джонсън ще подаде оставката си пред кралица Елизабет в имението й Балморал

Ще подкрепям Лиз Тръс и нейното правителство на всяка крачка, заяви отиващият си британски премиер Борис Джонсън, цитиран от АФП.  

Само след няколко часа ще бъда в Балморал, за да се видя с Нейно Величество кралицата и факелът най-накрая ще бъде предаден на нов лидер на Консервативната партия, каза Джонсън пред "Даунинг стрийт" 10. 

Джонсън заяви още: Сега съм като една от онези ракети-носители, които са изпълнили функцията си и внимателно ще навлязат отново в атмосферата и ще се пръснат невидимо в някое отдалечено и затънтено кътче на Тихия океан." 

В речта си Борис Джонсън, който беше принуден да подаде оставка в началото на юли след многобройни скандали, посочи Брекзит, кампанията за ваксиниране срещу COVID и подкрепата за Украйна срещу руската инвазия сред успехите на своя мандат. 

Казвам на моите колеги консерватори, че е време политиката да приключи. Време е всички ние да застанем зад Лиз Тръс, нейния екип и нейната програма и да постигнем резултати за хората в тази страна", каза той. 

"Това е, хора", завърши Борис Джонсън своята последна реч преди да отпътува за Шотландия, за да подаде оставката си пред кралица Елизабет II, тъй като е била посъветвана да не пътува. По-късно през деня кралица Елизабет ще се срещне с Тръс и официално ще я помоли да състави ново правителство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови