Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Боно печели повече от Facebook, отколкото от песните на U2

OFFNews 01 септември 2015 в 10:16 5340 8

Боно печели повече от Facebook, отколкото от песните на U2

Фронтменът на ирландската рок банда U2 Пол Хюсън, по-известен като Боно, печели повече от инвестиции във Facebook, отколкото от музиката си. Това съобщава Independent. Според изданието 55-годишният фронтмен чрез компанията Elevation Partners притежава 2.3 % от дяловете на социалната мрежа. 

Противно на очакванията обаче, това не го прави най-богатият музикант в света, защото шестивата партньори в компанията ще трябва да разделят 1.4 млрд. долара, като от печалбата ще получат само 20 %. Това, което Боно прибира, е 43 млн. долара, показват изчисления на специализираното издание Value Walk. Това все още поставя Боно далеч след Пол Макартни и Мадона в класацията на най-богатите музиканти. 

Общата възвръщаемост на инвестицията се оценява на много повече от това, което е спечелил Боно и U2 през годините. Групата има повече от 150 млн. продадени копия на албучите им. 

Отскоро Боно е едно от лицата на кампания, която прокламира даването на повече права за жените и тяхното "овластяване". Заедно с африканските музиканти D'BANJ, Diamond и Banky W той ще направи ремикс на песента Strong Girl (Силно момиче). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!