''Болни умираха, преди да ги извадим от линейките'': високопоставена лекарка от Ню Йорк отне живота си

OFFNews 28 април 2020 в 10:19 6396 3

Високопоставена лекарка на първата линия в борбата с коронавируса в Ню Йорк отне живота си.

49-годишната д-р Лорна Брийн - медицински директор на спешното отделение в презвитерианската болница в Манхатън, е починала от раните си в неделя, съобщи полицията, цитирана от Би Би Си. Баща ѝ, д-р Филип Брийн, е цитиран да казва: "Тя се опита да свърши работата си и тя я уби".

17 500 от смъртните случаи заради коронавируса в САЩ (общо 56 хил.) са в Ню Йорк.

Д-р Филип Брийн казва, че дъщеря му не е страдала от психически проблеми. Починала е в Шарлътсвил, Вирджиния, където е била със семейството си. Самата Лорна се разболяла от коронавирус и се върнала на работа след около седмица и половина възстановяване. Болницата отново я върнала у дома, а семейството ѝ я прибрало в Шарлътсвил. Последния път, когато баща и дъщеря говорили, той усетил, че Лорна звучи като "откъсната" от света. Разказала му за случаи на пациенти с Covid-19, които умират, преди да успеят да ги извадят от линейките. "Тя наистина беше в окопите на предната линия", казва баща ѝ пред Times.

"Нека бъде призната за герой. Тя е жертва точно колкото всеки друг, който е починал" - допълва той. "Д-р Брийн е герой, който донесе високите медицински идеали на предната линия, в спешното отделение" - казват от болницата ѝ.

Д-р Брийн е била християнка, много близка с членовете на семейството си, запалена скиорка, обичаща също да танцува салса. Грижила се като доброволец за възрастни хора в дом веднъж седмично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

28.04 2020 в 17:49

Какво знаеш за психиката на лекарите,бе нещастнико Команданте....освен тъпата поза на ника ти вероятно нямаш никаква представа за каквото и да е било,кретен нещастен....

3800

2

бачкатор

28.04 2020 в 12:54

Хубава жена е била.

77927

1

El Commandante

28.04 2020 в 11:37

Слабичка им е психиката на американците, лесно се огъват.
 
X

Да помогнем на украинските деца!