Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бойците на ВСУ усвоиха танковете Challenger 2. Връщат се в Украйна за контранастъплението

Министерството на отбраната в Лондон похвали професионализма на украинските танкисти

OFFNews 27 март 2023 в 09:07 7107 5

Challenger 2
Танк Challenger 2.

Украинските военни са завършили практическите обучения как да използват танкове Challenger 2 във Великобритания. Според The ​​Guardian тези танкове и обучени екипажи ще пристигнат в Украйна за пролетното контранастъпление.

„Наистина е вдъхновяващо да видим решимостта на украинските войници, които са завършили обучението си на британски танкове Challenger 2 на британска земя. Ние ще продължим да ги подкрепяме и ще правим всичко възможно, за да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, който миналата седмица посети полигоните, на които се обучаваха бойците на ВСУ.

Танкистите са на учения от втората половина на януари. Те пристигнаха в Англия, след като премиерът Риши Сунак стана първият европейски политик, който обяви прехвърлянето на танкове. Британското министерство на отбраната до момента не е разкрило къде точно се намират танковете Challenger 2, които са предназначени за Украйна.

Екипажите преминаха курс за управлението на тези машини, командване и работа в екип. Министерството на отбраната в Лондон отбеляза, че украинските танкисти са изненадали с уменията си.

"За екипа на Центъра за бойни маневри беше чест да проведе това обучение за нашите украински партньори. Всички бяхме изключително впечатлени от демонстрираното ниво на компетентност и не се съмняваме, че нашите приятели ще използват танковете Challenger 2 най-ефективно в бъдеще битки, когато се бият за родината си“, каза лейтенант Джон Стоун, който ръководи тренировъчната мисия.

Британското министерство на отбраната добави, че тези танкове ще дадат на Украйна "постепенна промяна в способностите" на бойното поле с достъп до една от най-модерните и най-модерни системи за стрелба.

На 16 януари британският премиер Риши Сунак обяви прехвърлянето на Киев на 14 танка Challenger 2. По това време това беше първото официално изявление за предоставяне на танкове на Киев.

Украинският посланик в Лондон Вадим Пристайко каза, че Володимир Зеленски и Риши Сунак са се договорили по време на срещата си във Великобритания да удвоят броя на предоставените танкове.

В допълнение Лондон обеща да предостави на Украйна 20 бронетранспортьора Bulldog и 30 самоходни артилерийски установки AS-90.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

5

Diogen

27.03 2023 в 20:51

Старото съветско железо отива за претопяване след като се срещне са леопардите и чалънджърите.

900

4

Маги Стралска

27.03 2023 в 16:53

така е..... нормалните хора.... могат да усвоят.... и чаланджърите.... и леопардите.... и ейбрамсите.... и какво ли още не..... а орките.... могат да усвояват.... само по некоя..... бутилка самагон....

-1650

3

ob1

27.03 2023 в 10:38

Кво се пънат ВСУ, не знаят ли, че тия танкове са вече унищожени, вероятно по повече от два пъти всеки :)
Да питат конашенков и вовката.

-240

2

редовно четящ

27.03 2023 в 10:19

Слава на Украйна! См@рт за путлер! Раzия капут!

-529

1

6екеr4о

27.03 2023 в 09:42

В статията се казва: "Наистина е вдъхновяващо"!
Наистина!!!
Блядовете ше го духат...
 
X

Подкастът на OFFNews