Бойци на IDF са убили 150 терористи от ''Хамас''

OFFNews 10 ноември 2023 в 21:18 2816 1

Снимка Израелски военновъздушни сили

Израелските военни ще запазят контрола върху Ивицата Газа след войната, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, като добави, че контролът няма да бъде оставен на международните сили, съобщиха израелски медии, цитирани от ДПА. 

По-рано обаче Нетаняху заяви пред Fox News, че Израел няма се опита да превземе, управлява или окупира Газа. Премиерът допълни, че Израел иска да даде на Ивицата Газа и на самия Израел по-добро бъдеще в целия Близък изток и затова "Хамас" трябва да бъде разгромен.

Нетаняху подчерта, че Ивицата Газа трябва да бъде демилитаризирана, дерадикализирана и възстановена.

Междувременно израелската армия обяви, че ще убива бойците на "Хамас", които стрелят от болници в Ивицата Газа. "Ако видим терористи на "Хамас" да стрелят от болници, ще направим каквото трябва да се направи, ще ги убием", каза говорителят на израелските сили Ричард Хеч.

Times of Israel съобщи, че IDF са превзели ключови постове на "Хамас" в град Газа, като са убили около 150 терористи.  През последните дни 401-ва бригада е оглавила нападение срещу така наречения аванпост Бадер - главният аванпост на батальона на бежанския лагер Ал-Шати на "Хамас" - разположен в непосредствена близост до цивилни домове близо до бежанския лагер.

По време на нападението на поста Бадер войските са унищожили военни щабове и ракетни площадки.

Отделно се посочва, че 401-ва бригада е превзела друг пост на "Хамас" в района и е унищожила завод за производство на оръжия, позиции за изстрелване на ракети и тунели.

Съобщава се и че Роа Хания, внучката на ръководителя на политическото бюро на "Хамас" Исмаил Ханийе,е убита днес при въздушен удар на ИД в град Газа. "Ал Джазира" не предоставя доказателства за това, а Израел не е коментирал съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

1

динозавър

11.11 2023 в 23:17

Да продължат с прочистването от хамасци докато останалите не вдигнат бяло знаме. Тогава да ги арестуват и съд. Най,- добре в Хага.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки