''Благодаря на войниците за тези 500 дни'': Зеленски от Змийския остров (видео)

OFFNews 08 юли 2023 в 09:42 4520 8

Снимка Стопкадър

На 500-ия ден от пълномащабната война в Украйна президентът Володимир Зеленски посети Змийския остров, стана ясно от видео, публикувана в официалната му страница във Фейсбук. 

Той почете паметта на героите, дали живота си в битката за острова.

„500 дни пълномащабна война. Серпентина. Свободен остров на свободна Украйна. Благодарен съм на всички, които се биха тук срещу нашествениците. Почетохме паметта на героите, дали живота си в тази битка – една от най-важните по време на войната. Слава на всеки, който се бори за сигурността", написа Зеленски.

На видеото се вижда, че президентът е пристигнал на острова с лодка, придружен от ръководителя на президентската канцелария Андрий Йермак. Зеленски, заедно с Ермак и украински войници, положи цветя на паметника на загиналите войници.

„Искам да благодаря от това място за победите на всеки наш войник за тези 500 дни. Нашите въоръжени сили, нашето разузнаване, Националната гвардия, нашите граничари, Службата за сигурност на Украйна, Националната полиция, нашите сигналисти, нашите хора. Благодаря на всички, които се борят за Украйна. И нека свободата, която всички наши герои искаха за Украйна и която трябва да бъде извоювана точно сега, бъде чест за тези, които дадоха живота си за Украйна. Ние определено ще победим. Слава на Украйна“, каза Зеленски.

Освобождението на Змийския остров

Островът е един от най-важните стратегически обекти на Черно море, който руснаците окупираха през февруари 2022 г. Освободен е на 30 юни 2022 г.

Това беше предшествано от ликвидирането през април на известния руски флагман на Черноморския флот крайцера „Москва“. Тогава Министерството на отбраната на Руската федерация нарече отстъплението си "жест на добра воля".

Тази година Украйна почете годишнината от освобождението на Змийския остров и всички герои, дали живота си за тази цел. Имената им бяха припомнени от президента Володимир Зеленски по време на вечерно обръщение към украинците.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни показа кадри от действията на въоръжените сили на Украйна по време на спецоперацията на острова . Той благодари на всички защитници на Украйна за тяхната лоялност и служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

13

Име на профила

08.07 2023 в 22:13

Няма отговор. Някакъв ***** със джип е писал, ама не се вижда и това. 4992, а? Заслужава ли си?

3767

11

Име на профила

08.07 2023 в 18:31

Няма отговор. Ще проверя пак след 6 часа, като си питал мутрофинова.

3767

10

Име на профила

08.07 2023 в 18:12

Етикети не знам дали лепя, възможно е.

Обаче да съчувстваш на престъпен режим, който не позволява свободна реч (иди на някой площад в Московия и извади цитат от путин, напр. "не на войната", да видим за колко време ще те приберем ОМОН), да се радваш на гибелта на цивилни, ден след ден, седмица след седмица, да се гордееш с постижения на източноазиатски мародери (говоря конкретно за башкири и сие, има хиляди снимки и клипчета), и най-престъпното - да се радваш, че 100 000 деца са разселени из териториите и няма да си спомнят родината и родителите...

Ти си безродник, но няма как да не знаеш, че именно така са попълвали редиците на еничарите. Именно това правят.

Как това знание не кара кръвта ти да кипи?

3767

8

Име на профила

08.07 2023 в 18:02

Аз съм съгласен в това.Откриха нефт около Крим, изведнъж се оказа руски. Спуснаха едни "зелени човечета" там. После уж Янукович обстрелва невинни деца в Донбас, ама се оказа, че не само има много зелени човечета в Донбас, ами и стрелба по цивилни не е имало. После придворен шут става президент, а президент става придворен шут.

** ** *** *******. Имам рода в Украйна, които буквално са под обстрел, до ден днешен. И подкрепят и тях, и Червения кръст, и разни други организации, в България и в Украйна.

Ти "само коментираш". Тунеядец.

3767

6

Име на профила

08.07 2023 в 17:42

т. нар. "Борисов", как може да си такъв боклук и продажник? Не се ли виждаш в огледалото сутрин? Отврат.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика