Бизнесмен от пазара в Перник към руската армия: Благодарим, че се борите срещу фашизма

OFFNews 19 май 2022 в 11:46 11406 7

Александър Викилев

Снимка OFFNews / Русская весна

На фона на военно-патриотична руска песен българинът ръкомаха във въздуха и изписва полусвастиката Z.

Редакцията на близкия до министерството на отбраната на Русия пропагандистки сайт "Русская весна" е получила писмо от българския бизнесмен Александър Викилев с благодарност към руските войници, борещи се с нацистите в Украйна. За това съобщи каналът на медията в Телеграм.

Името на Викилев присъстваше по-интензивно в българските медии през 2016-2017 година покрай шумно афишираната идея за противодействие на западните търговски вериги със създаването на български хипермаркети под името „Або Маркет“. Сега Викилев развива активна търговска дейност на пазара в Перник, става ясно от профила му във фейсбук.

„Поздрави от България от българския народ на всички, които в момента се борят срещу фашизма. Нека това видео бъде нашата благодарност към вас, към всички вас, които се борите срещу фашизма. Много българи, включително Александър Викилев, искат да ви благодарят! Защото защитавате и България, и българския народ от европейския фашизъм и цинизъм. Вие се борите за всички български деца, които никога не трябва да се изправят пред фашизма. С благодарност Александър Викилев. Вашата Победа е и за България. Бог с вас, храбри славянски воини!” - пише Александър от София, който е подготвил и собствен клип в подкрепа на руските бойци в Украйна. Заглавието на публикацията в канала е "Антифашисти от страни от НАТО изпращат привет на храбрите бойци на Армията на Русия." 

В клипа, който също е качен в Телеграм канала на медията Викилев е клекнал и ръкомаха на фона на военно-патриотична песен. Първо показва картон с буквата Z и вдига последователно палците на дясната и на лявата ръка. После пантомимата продължава с подреждане на букви в транспарант с текст „Срещу европейския фашиZъм“. За да не обърка текста авторът на лозунга си е приготвил и макет-пищов, от който гледа. След монтирането на лозунга, Викилев коленичи зад него с разперени ръце. После изписва многократно с показателен пръст във въздуха буквата Z.

Викилев е споделил видеото и във фейсбук, а под него е друга публикация, над която пак е с палци на двете ръце нагоре над рекламен надпис: „Подарък за всички перничани – 1 бр. парфюм за пране“ с името на съответния магазин на кооперативния пазар. Доброволецът в руската пропаганда продава и препарат за септични ями, става ясно от друг статус в съседство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

9

denislav

21.05 2022 в 17:25

Дебил.
Докато подреждаше нагъзен буквите в нчалото на видеото, очаквах да се подмаже с вазелинче...

12111

8

shotgun600

19.05 2022 в 17:44

Пореден нещастен родоотстъпник, който не познава българската история и е част от зомбираните поколения, които продължават да вярват в глупостите за "братска" расиа.

8053

7

DARTH VADER

19.05 2022 в 13:30

КАКВО ТАКА ПОВРЕДИ ТОЛКОВА МНОГО НАШИ СЪНАРОДНИЦИ...
КЪДЕ Е ТОЯ СИСТЕМЕН БЪГ...
ИЛИ ПРОСТО ХАРДУЕРА ИЗДИША?
БЕЗ ДА СЪМ ПСИХИАТЪР,ВИЖДАМ КОЛКО МНОГО ХОРА СИ ХОДЯТ ПО УЛИЦИТЕ А ИМАТ НУЖДА ОТ КВАЛИФИЦИРАНА ПОМОЩ...
ТЕЗИ УМСТВЕНИ ОТКЛОНЕНИЯ ПРОМЕНЯТ ГЕНОТИПА НА ЦЯЛАТА НАЦИЯ,ПАЗИ НИ БОЖЕ ОТ НАШИТЕ...)

-60

6

офф бее

19.05 2022 в 13:27

Тоя дебил ако смени "българския народ" с "пернишкия идиот" ще е ок. А и къде видя славянин в скапаната им оркска орда не е ясно...

925

4

ешо

19.05 2022 в 13:04

защо не си замине в русия

810

3

Мамка ти и малоумен дебил!!!!!!!!!!!!!!!

2910

2

ivenco

19.05 2022 в 12:28

Ха Ха ХА ХА Глупостта била безкрайна казват :). Явно е вярно. :)