Бившият шеф на предизборния щаб на Тръмп бил лобист на партията на Янукович

OFFNews 28 юни 2017 в 12:11 2285 0

Бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп Пол Манафорт се е регистрирал като лобист на бившата управляващата партия в Украйна - проруската Партия на регионите на бившия президент Виктор Янукович, съобщи БТА. 

В документи, публикувани на сайта на "Вашингтон пост", Манафорт посочва, че е обучавал членове на украинската партия как да взаимодействат с представители на американските власти.

От документите се вижда още, че Манафорт е получил над 17 млн. долара от Партията на регионите за консултантски услуги за периода 2012 - 2014 г.

Пол Манафорт е вторият член на предизборния щаб на Тръмп, регистриран като лобист. През март бившият съветник на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин се е регистрирал в Министерството на правосъдието във връзка с консултациите, давани от негова фирма за турски бизнесмен, за които се смята, че може да са подпомогнали турското правителство. 

Флин подаде оставка след съобщения, че е подвел вицепрезидента Майк Пенс и други служители за контактите си с руския посланик в САЩ. В тях Флин обяснява, че много пъти е разговарял с руския посланик по време на прехода във властта и е дал "непълна информация" за тях на вицепрезидента Майк Пенс. 

По въпроса за срещите на Флин с руския посланик и връзките с Русия започна разследване на ФБР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови