Бившият премиер и бившият вътрешен министър на Словакия се сбиха в Братислава

OFFNews 13 септември 2023 в 17:43 2920 1

Снимка Pravda.sk

Свада между между бившия министър-председател на Словакия Игор Матович и бившия министър на вътрешните работи Роберт Калиняк се разигра пред очите на десетки хора в Братислава днес. 

Според Pravda.sk боят е станал пред сградата на парламента по време на пресконференция по темата за нелегалната миграция, организирана от партията Smer-SD.

Лидерът на партията OL'ANO Игор Матович пристигнал на пресконференцията в кола с усилватели на звука. До сблъсъка между Матович и Калиняк се стигнало, след като бившият министър на вътрешните работи опитал да грабне микрофона от ръцете на бившия премиер.

Матович от своя страна опитал да излезе от колата си, защото участниците в пресконференцията са направили опит да изключат високоговорителя му.

Бившият премиер напомнил на представителите на Smer, че тяхното правителство е одобрило издаването на документи за престой на чужденци в Словакия.

Представители на Smer пък се опитвали да закрият колата, с която пристигнал Матович с транспарант с надпис "Правителство на Словашката република, затворете границите". Преди самият инцидент, Калиняк се обърнал към председателя на Smer Робърт Фицо и го попитал дали може да отиде и да се "погрижи" за Матович.

На видео се чуват и думите: "Дайте му хапчета" по адрес на Матович.

При сблъсъка бившият премиер на Словакия ударил в гърдите ексминистъра на вътрешните работи.

"Вие продадохте държавата", крещял от своя страна Матович, за което получава удар в лицето.

Впоследствие се намесил градски полицай, който успокоил Калиняк и го избутал. Униформеният помолил Матович да си тръгне.

"Вие сте корумпирани крадци, вие унищожихте Словакия. Двеста хиляди души бяха принудени да напуснат Словакия заради вас", казал Матович, когато отново се добрал до микрофон.

Предсрочните парламентарни избори в Словакия ще се проведат на 30 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика