Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин

OFFNews 05 декември 2023 в 14:06 4388 1

Любен Григоров

Снимка Фейсбук/Ljubisa Penev

Любен Григоров

Бившият офицер Любен Григоров от Босилеград е задържаният за шпионаж българин в Сърбия, съобщи БНТ.

Според източниците обществената медия Любен Григоров е арестуваният за шпионаж вчера българин в Босилеград. Неговата къща и работното му място в местния Център за култура са били обискирани. До тази сутрин в района е имало засилено полицейско присъствие.

Местните медии пишат, че Григоров е задържан за 30 дни за шпионаж.

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития. Водил е фолклорен фестивал. Според източници на БНТ е имал близки отношения с кмета на Босилеград.

По време на войната в бивша Югославия е бил офицер в армията, след което е започнал да се занимава с бизнес. Оттам е преминал към местния културен център. Често е пътувал до България, където живее дъщеря му.

По-рано днес министър-председателят Николай Денков потвърди, че български гражданин е задържан в Сърбия и срещу него има повдигнати обвинения, но без да уточнва какви точно са те. По думите му предстои външно министерство да поиска официална информация по казуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

05.12 2023 в 18:39

Преди време турците правеха гадости и току ни се сриваше системата на Капитан Андреево и няма допускане на камиони. Един-два дни и те клякаха. Може би и със сърбите трябва да им блокиране трафика
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика