Бивш антитерорист, обучен в САЩ, е новият главнокомандващ на "Ислямска държава"

OFFNews 04 септември 2016 в 16:35 23759 9

Бившият командир на специалните полицейски части на Таджикистан Гулмурод Халимов е новият военен ръководител на "Ислямска държава", предаде Regnum, позовавайки се на иракски медии.

Халимов се включи в редовете на терористите през май миналата година и получи прякора „Ал-Таджики“. Сега той е заел позицията на убития Умар аш Шишани, но рокадата не е обявена официално от „Ислямска държава“.

В подкрепа на спекулациите за кариерното развитие на Халимов е и фактът, че само преди три дни Държавният департамент на САЩ обяви награда от 3 милиона долара за главата на бившия таджикски полковник. Включването му в списъка с издирвани терористи, за които се предлагат солидни премии, бе обяснено с това, че заемал "ключова роля" в редовете на ислямистите, без допълнителни подробности.

На 27 май миналата година в YоuТube беше публикувано видеообръщение на Халимов, който изчезна месец по-рано. В него ръководителят на отряда с особено назначение на МВР на Таджикистан извести, че се бие в редиците на "Ислямска държава". Така полковникът стана първият толкова високопоставен офицер от страна в Централна Азия, който се присъединява към джихадистката организация. 

Гулмурод Салимович Халимов е роден във Душанбе на 14 май 1975 година. Женен е. Има 8 деца.

В годините на гражданската война служи в президентската гвардия. По образование е юрист. След завършването на образованието си работи в системата на МВР на Таджикистан, където започва като сержант и завършва като полковник, командир на частите със специално предназначение. Последователно заема длъжностите снайперист, старши стрелец на оперативна бронирана машина, заместник-командир и командир на второ оперативно отделение, командир на втора рота на ОМОН, заместник-командир по служебната подготовка на личния състав.

През 1997 година е обучаван в частите със специално предназначение в Москва, а през 2003 година минава подобна подготовка в щата Луизиана в САЩ. През 2007 и 2008 година Халимов кара втора специализация в САЩ. Тогава той отново е усъвършенствал бойните си умения в американската военна база "Блек Уотър".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

9

ScrewIslam

05.09 2016 в 12:47

До: Случайно прочетох

Прав сте, в учебниците по история трябва да има такива уроци, но едва ли ще има. Врагът е вече сред нас и политиците се страхуват от собствените си мюсюлмански граждани, които са много влиятелни избиратели.

Тази история трябва да се учи като „История на ислямския джихад срещу всички останали“. В учебниците реално се споменават тези неща, но без система, без разбиране за това, че ислямът е ВОЕННОПОЛИТИЧЕСКА доктрина като националсоциализма. В учебниците джихадистите са наречени „сарацини“, „маври“ и „араби“. Никога не се разглеждат като джихадисти, защото ислямът беше горе-долу разтребен до средата на XX век.

Чак приз 60те-70те години на 20 век ислямът започна тихомълком да се нанася в Европа (след петролната криза и договора за приемане на емигранти от мюсюлмански държави). Ислямът предприе новата тактика на Мюсюлманското братство – за завладяване чрез хиджра (миграция по примера на Мохамед) и висока раждаемост.

14469

8

случайно прочетох

05.09 2016 в 12:03

До:ScrewIslam
Благодаря за краткото, но изчерпателно пояснение за делата на ислямистите през вековете.
Смятам, че в учебниците по история в ЕС е редно да има такъв урок, който да показва истинската същност на тази религия.

А на този Гулм-урод Халимов как ли се превежда името или какво значи?

13685

6

mclaranist

05.09 2016 в 11:27

Ето тази новина, както и поне 90% от другите свързани с ДАЕШ са пряко доказателство, защи Путин навлезе в Сирия и защо Асад го помоли. Защото, първо огромна част от бойците в ДАЕШ са от КАВКАЗ и часто от Чечения, Дагестан и др. руски федерации. Това означава, че те са пряка заплаха за Русия при връщането си ;). От друга страна, Асад не може да води ефективни бойни действия без подкрепа и вижда, че Русия има огромно желание за това. Странно ми е обаче, САЩ и др. къде са в цялата картина? И най-вече, осъзнавате ли колко трудности има Путин в това да подреди страната си, след целият период от 1990-1999г. и свободията на Елцин. Това което стана при нас сега, там се случи умножено по 10.

13924

5

ScrewIslam

05.09 2016 в 10:10

До: Victimized
(4)

Ислямът е месомелачка - корпорация за смилане на друговерци. Логото на ислямската корпорация е „убиваш с мен или ти пада главата“.

Мисията на исляма е ПЪЛНО ГОСПОДСТВО НА АЛЛАХ върху цялото земно кълбо.

13924

4

ScrewIslam

05.09 2016 в 10:09

До: Victimized
(3)
При първата обсада на Виена (1529) орките отвличат хиляди роби и по пътя набиват пеленачета на кол, разпарят кореми на бременни жени и си правят барбекю с мъже и старци (Това да ти е познато?)

Виена през 1529 г. обезкуражава орките временно. През 1683 г ислямските орди са отново пред Виена. Този път ги разбива Ян Собиески – полски крал, защото поляците са били грабени, клани и изнасилвани от ислямските орди. А ислямът напира отново на изток в Азия, защото винаги среща съпротива. Само в Индия ислямът е избил около 80 милиона хиндуисти и будисти за десетина века. А по консервативни изчисления на историци, избитите в цял свят за 14 века са 270 милиона души. Това не включва отвлечените в робство, полуделите, измрелите от глад, осакатените и изнасилените.

Ислямът е месомелачка - корпорация за смилане на друговерци. Логото на ислямската корпорация е „убиваш с мен или ти пада главата“. Мисията на исляма е ПЪЛНО ГОСПОДСТВО НА А

13924

3

ScrewIslam

05.09 2016 в 09:52

До: Victimized
(2)
"СПРЕТЕ ДА ГИ ХРАНИТЕ С МРЪСНИ ПАРИ и всичко ще свърши"

След завладяването на Иберийския полуостров през 711 г. последователите на Мохамед се установяват в Испания за 800 години до Реконкистата, която също е дълъг процес: през 1492 крал Фернандо нарежда на мюсюлманите да приемат християнството или да напуснат Испания.

Междувременно ислямските орди плячкосват Италия и бреговете на Европа до Скандинавия. През 9ти век оплячкосват Рим и затова папата построява Ватикана като крепост. Ислямските нашествия никога не спират. Мохамеданите от време на време правят почивки, но визията на исляма ги тласка постоянно да завладяват нови територии. След завладяването на Константинопол, 1453 ислямът си прави база в източната част на Европа и оттам продължава към Западна Европа - прегазва Балканите, плячкосва Унгария и се установява там за 150 години но никога не спира и в Европа, и в Азия. През 1529 ордите обсаждат Виена за първи път, но обсадата е неуспешна.

13924

2

ScrewIslam

05.09 2016 в 09:15

До: Victimized
"СПРЕТЕ ДА ГИ ХРАНИТЕ С МРЪСНИ ПАРИ и всичко ще свърши"
Не си прав. Нищо няма да свърши.

Американската политика на интервенция може да е неадекватна, но е сравнително нова - някъде след Втората световна война.

Ислямът поглъща държави и народи откакто извратяжката Мохамед е създал исляма, за да се уреди със секс и ограбва други народи.

Ислямът е създаден през СЕДМИ век, за да дава свещено оправдание на най-долните инстинкти на човека. Мохамед е започнал първите инвазии и кланета в Медина, а само 4 години след смъртта му (632 г.) орките завладяват Йерусалим (636 г.), а 79 години след смъртта му мюсюлманите вече са завладели цяла Северна Африка, включително християнски Египет, половин Азия и почти целия Иберийски полуостров (711). За стотина години превземат днешна Сирия и Ирак и стигат до Индия и Китай, а междувременно колят в Испания и стигат до Тур, където Шарл Мартел ги спира (732г.).

Ислямът коли и завладява неуморно, защото затова е създаден.

25665

1

Victimized

04.09 2016 в 17:19

Когато всички двуполюсни тролове осъзнаят , че правителствата обучават и дават основа на най-големите престъпници . Точно както в България , всичките топ мутри са бивши барети или свързани с полицията . Сигурността ни изяжда главата , но няма значение , ще наливаме още повече пари в армията , полицията и сигурността за да може от тях да се раждат чудовищата с които ще се борим за в бъдеще .
Всички "бойци" на ИД са наемници , и се бият за които даде повече . СПРЕТЕ ДА ГИ ХРАНИТЕ С МРЪСНИ ПАРИ и всичко ще свърши ......
 
X

Да помогнем на украинските деца!