Биографичният филм за Елтън Джон и 'Мъже в черно' получили 4,5 милиона долара от бюджета на Ватикана

Папа Франциск установи сериозни злоупотреби във финансите на Светия престол

OFFNews 17 декември 2019 в 15:42 2920 0

4,5 милиона долара е инвестирала Ватикана в биографичния филм за Елтън Джон "Рокетман" и продължението на "Мъже в черно", съобщава Dailymail. Филмът на Елтън Джон е финансиран, въпреки изрично предупреждение, че съдържа сцени с употреба на наркотици и хомосексуални отношения.

Доклъдат, установяващ нарушенията, е в резултат от нареждането на папа Франциск да бъдат ревизирани финансите на Светия престол. Според него, парите са били предназначени за благотворителност, но през малтийски инвестиционен фонд са пренасочени към продукциите, които излязоха преди месеци.

Въпреки че финансовата подкрепа на филмовата индустрия не е грях, изборът и на двата филма се отклонява от основните учения на църквата. 

"Рокетман" подробно описва битката на Елтън Джон със зависимостта от наркотици и неговата хомосексуалност. Филмовите критици го подкрепиха като първият филм, който представя хомосексуалните отношения най-реалистично. Разкритието на финансирането идва само една година, след като папа Франциск каза, че „модната„ хомосексуалност “е нещо, което ме тревожи“ и заяви, че в католическата църква няма място за гей свещеници.

Съдържанието на "Мъже в черно" обаче изглежда не толкова проблематично за църквата. Според католическите отговори, привържениците на религията са „свободни да спекулират дали съществува интелигентен живот там и какво би означавало това в теологичен план“. Те добавят, че „няма официално учение за съществуването на извънземен живот“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови