Quantcast

Бил Клинтън спечелил над 100 млн. долара от речи

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2014 в 19:24 1879 0

Снимка Архив

Бил Клинтън

Бившият американски президент Бил Клинтън е спечелил 104.9 млн. долара от речите, които е изнесъл след напускането на Белия дом, съобщава „Washington Post”.

Клинтън изнесъл в рамките на 12 години общо 542 речи по целия свят.

Солидната сума се е озовала в банковата сметка на Клинтън между 2001 г. и 2013 г., когато съпругата му Хилъри Клинтън се оттегли от поста държавен секретар, показва справка в данъчните извлечения на известната политическа фамилия.

По-голямата част от публичните прояви на бившия държавен глава на САЩ са на територията на страната. Множество от приходите му от речи обаче са от посещения в чужбина – близо 56 млн. долара, повечето от които от посещения в Китай, Япония, Канада и Великобритания.

По-значителните си постъпления Клинтън прави от частни посещения. Оказва се, че само речите, платени от финансови институции от Уолстрийт са гарантирали печалба от 19.2 млн. долара в сметката на Клинтън.

За разлика от финансите на останалите бивши американски президенти, авоарите на семейство Клинтън бяха публично достояние до миналата година заради държавната служба, която Хилъри Клинтън изпълняваше.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !