Бербок: Путин разрушава Русия

OFFNews 27 юни 2023 в 21:22 2442 4

Аналена Бербок

Снимка Уикипедия

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок

 Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви днес, че проваленият бунт в Русия през уикенда показва, че президентът Владимир Путин разрушава собствената си страна. Тя изрази мнението си по време на свое посещение в Република Южна Африка (РЮА), съобщи БТА.

Позиция изрази и министърката на външните работи на РЮА Наледи Пандор. Тя заяви, че опитът за метеж в Русия няма да повлияе на усилията на африкански страни да посредничат между Москва и Киев за слагане на край на войната в Украйна.

По-рано този месец Южноафриканският президент Сирил Рамапоса и други африкански лидери посетиха  Русия и Украйна в рамките на мирна мисия. Очаква се африканската делегация в Киев и Москва да присъства на още срещи през идните седмици.

Германия и РЮА искат да разширят двустранното си сътрудничество въпреки различията помежду им по отношение на Русия.

Южноафриканската министърка подчерта, че отношенията на страната ѝ с Германия са "много важно стратегическо партньорство". Тя изтъкна, че двете страни си сътрудничат в сферите на икономиката и туризма, в борбата срещу климатичните изменения и в справянето с последиците от ковид пандемията.

В същото време Германия отправя критики срещу нежеланието на РЮА да заеме ясна позиция във връзка с войната в Украйна, защото Южна Африка следва политика на неутралитет по отношение на конфликта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

28.06 2023 в 14:54

Тая кака вместо да се жлемби от фотоси, да се понапъне и да свърши некои конкретни нещица, та африканските сладурчета да се усетят с кого им е по-изгодно да търгуват - с педеРацията на Путлер или с Целокупния Запад!?!

Пък и да престанат с жалките си миротворчески опити, Путя ги бомбардира в Киив, те после у мАЦква му миротворстват...

Обезяны, сър!

1042

3

danvan

27.06 2023 в 23:26

Путин е самозабравил се олигарх, който се обгради с блюдолизци и лъжци, в следствие загуби напълно връзка с реалността и разруши собствената си държава, воден от налудничави блянове за имперско господство

22548

2

dolivo

27.06 2023 в 22:41

Или Путин иска да изгради нещо, ама не знае как и не може. Ссср е провал. Китайския модел е странен, там работят и не пият, така че неприложим за Русия.

Или Путин е обикновен мафиот, психопат, който иска пълен силов контрол върху ресурси и богатства, и това си е неговия личен ад , който създава.

За мен няма много други варианти , които да виждам.

-1650

1

ob1

27.06 2023 в 21:59

Глупости... какво има да му се разрушава на един прогнил кенеф?

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки