Премиерът на Франция: Терористите могат да ударят пак до дни

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 09:51 5608 8

Снимка БГНЕС

Терористите могат да ударят отново в следващите дни, предупреди министър-председателят на Франция Манюел Валс.

"Казвам това не за да плаша французите, а за да са подготвени", заяви той по радио RTL, като подчерта, че Франция е във война с тероризма, съобщи Нова тв.

Във връзка с атентатите от петък, френската полиция е провела през изминалата нощ няколко операции в Лион, Гренобъл и Тулон. Има арестувани, иззети са и огнестрелни оръжия. Междувременно, разследването се насочи към Белгия, която е служила като база на терористите. Сред предполагаемите извършители на атентатите са трима братя французи. Първият е умрял при нападението на булевард Волтер, вторият е задържан, а третият се издирва. Полицията разпространи снимката и името му - Салах Абдеслам. Идентифицирани са общо трима от извършителите.

20-годишният Билал Хадфи е идентифициран като един от самовзривилите се терористи край Стад де Франс. Той е френски гражданин, за когото се предполага, че се е сражавал в Сирия, в редиците на Ислямска държава, след което се е завърнал във Франция. 

Президентът Франсоа Оланд свика извънредно заседание на Конгреса в двореца Версай, той обяви, че иска да удължи извънредното положение с три месеца. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 15:32

Е така де, аз какво казвам?

"Еми ако им заповядат отвъд океана... като нищо! "

А Калина какво казва?

"Едно клане в Париж е добър аргумент за включване на Франция в сухопътна операция под мотото „Да бием терористите!” Моментът за това участие е насилен във времето, тъй като Русия се включи във войната в Сирия. Не би следвало да се допуска Русия да получи всичко след края на войната, затова е особено важно американската коалиция да придобие конкретни територии сега! Установяване на присъствие, което по-късно е невъзможно да бъде променяно (спомнете си Германия)."


Къде е разминаването?

16.11 2015 в 15:06

Рапон, нямам никакви претенции за знания, но съм сигурна, че и да си сам на огромен площад, ако изтрещи нещо ще бягаш да се скриеш след като при стрелба и взривове само преди 2 дни са пострадали толкова твои съграждани. А що се отнася до психологията на тълпата прочети анализа на Калина Андролова, публикуван днес в Гласове.

16.11 2015 в 12:09

Ето ти я на един клик разстояние.

http://chitanka.info/book/2724-psihologija-na-tylpite


Няма да сбъркаш да я прочетеш.

16.11 2015 в 12:05

Мери, потърси "психология на тълпата". Нямам време да те ограмотявам.
Да не дава Господ, но специалните служби дават! Че и при проверка го пускат! Той сигурно е извадил карта на "сътрудник" на DGSE? Като онези на арабоподобните французи от Коиловци. Малко им беше боя тогава.

16.11 2015 в 11:55

Аз съм шокиран, как е възможно белгийски и френски граждани да извършат такъв чудовищен акт на насилие в сърцето на обединена и мултикултурна Европа. Салах, Билал и останалите френски и белгийски граждани, са дошли в Европа УЖ да търсят по- добър живот. Би следвало вече да са интегрирани и да са приели евроатлантическите ценности. А се оказва, че те продължават да се занимават с радикален ислям и да си устройват джихад насред Париж.

16.11 2015 в 11:39

Рапон, това не е стаден инстинкт, а нормален инстинкт да си съхраниш живота. Да не дава Господ да си на мястото на парижани. Дано никога човечеството не обръгне така, че при сигнал за опасност да стои бездушно като овче стадо.

16.11 2015 в 11:35

Не виждам новите карикатури на Шърлито...Цели два броя посветиха на жертвите от руския самолет. Голям СМЯХ падна!!!

16.11 2015 в 10:55

Еми ако им заповядат отвъд океана... като нищо! Снощи видяхме колко е силен стадния инстинкт под лозунга "Всеки да спаси своята кожа както може".
Ебем ти цветя, ебем ти кандилца, ебем ти памет на падналите от куршуми.