Белгия ще следи интернет, за да се справи с безредиците в Брюксел

OFFNews 27 ноември 2017 в 13:08 2533 1

Белгия ще използва системата за наблюдение на интернет, която се използва в борбата с тероризма, за да се справи със зачестилите безредици в Брюксел. 

Това обяви вътрешният министър на страната Ян Ямбон, цитиран от БТА. 

Младежи предизвикаха сблъсъци и безпорядък в белгийската столица три пъти за последните две седмици. За момента не е ясно дали трите случая са свързани. Според министъра обаче зад проявите има "система". 

Кметът на Брюксел Филип Клоз обяви, че не е напълно убеден, че инцидентите са свързани, но по думите му виновниците са основно непълнолетни африкански имигранти, най-често с многобройни полицейски регистрации. 

Миналата седмица белгийската полиция обособи звено за наблюдение на спортния календар, за да може да се предвидят дните, в които е възможно заради спортна среща да се стигне до тежки нарушения на обществения ред.

Политици настояха да няма никаква търпимост към нарушенията на реда и да се направи необходимото, за да имат младежите страх от полицията. 

Около 30 младежи са се влели в шествието в Брюксел в събота срещу насилието на жените. Те са чупили магазини, автомобили, спирки на градския транспорт и улични знаци. 

Случайни възрастни минувачи са били удряни и събаряни на земята.

Телевизионните репортери и оператори не са успели да направят преки включвания, защото са били прекъсвани и удряни в ефир.

Няколко дни преди това жертва на такова поведение стана и кметът на града, който в ефир беше бутан от маскирани младежи. 

Първите безредици настъпиха след футболен мач, спечелен от отбора на Мароко. Няколко дни по-късно до сбълъсци в центъра на Брюксел се стигна и при среща с френски влогър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

27.11 2017 в 18:04

Добре, но вече технологиите са еволюирали, за да избегнат цензурата на диктаторските режими, които искат да следят всичко в мрежата. Който иска - ще се скрие.
 
X

Да помогнем на украинските деца!