Брюксел назначава полицай, който да следи спортните събития

OFFNews 21 ноември 2017 в 10:48 1165 0

Снимка Pixabay

Полицията в Брюксел назначава служител, който ще следи занапред календара на спортните събития. Мярката е първата стъпка, която ще бъде предприета след безредиците в столицата, съпътствали класирането на Мароко за следващото световно първенство по футбол, съобщава БТА.

Новоназначеният служител ще следи насрочените международни футболни срещи и ще преценява дали те биха имали отражение на сигурността в Брюксел. Уточнява се, че в града живеят представители на 180 народности и затова има "опасни мачове".

В града по-рано този месец, в рамките на няколко дни, на два пъти станаха размирици - веднъж заради посочения мач, но и втори път - след призив за събиране на младежи в социалните мрежи. При двата случая имаше пострадали и значителни материални щети.

Полицията и политиците влязоха в спор какъв е пропускът на службите - дали обстановката е била недооценена или униформените не разполагат с достатъчно средства. Поводът бе използван за пореден път за критика към многобройните марокански имигранти в белгийската столица, чиито представители в последните две години причиниха много главоболия, особено покрай атентатите в Брюксел и Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови