Бащата на Джулиан Асандж: Изтъргуваха го за банков заем, ще го държат доживот

OFFNews 28 април 2019 в 19:14 9489 0

Снимка Channel 9

Джон Шиптън

Бащата на арестувания преди две седмици в посолството на Евквадор в Лондон създател на "Уикилийкс" Джулиан Асандж заяви в телевизионно интервю, че задържането на сина му вероятно е било договорено срещу банков заем.

Джулиан бе изтъргуван от Еквадор със САЩ в замяна на заем от Международния валутен фонд и ще остане завинаги в американски затвор, убеден е Джон Шиптън. Той говори за съдбата на сина си в предаването "60 минути" по австралийския Канал 9.

Шиптън сподели, че е шокиран от рязкото влошаване на здравословното състояние на Асандж след задържането му. Последните 7 години австралиецът прекара в посолството на Еквадор във Великобритания и не бе съобщено здравето му да страда.

Според Шиптън Джулиан всъщност е едно "очарователно момче". Той в никакъв случай не може да е работил за Русия за изборите през 2016-а, убеден е баща му. "Това е абсурд!", заяви Джон Шиптън, иронизирайки загубата на Хилари Клинтън. "Заради руснаците ли загубихме изборите? Или защото сме глупаци и нарекохме половината американци плачевни? Или защото бях най-лошият кандидат от 40 години насам? Не защото унищожих Либия и се смях като луда на дупката, в която се е окопал Кадафи, така ли? Наистина не разбирам!", коментира той.

Джон Шиптън добави, че САЩ са били решени да разрушат живота на Асандж, за да демонстрират, че хора като него трябва да бъдат смазани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови