Бащата на Борис Джонсън наруши правилата и отиде на вилата си в Гърция през София

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2020 в 17:27 2828 0

Стенли Джонсън на летището

Бащата на министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън - Стенли Джонсън е пътувал до вилата си в Гърция през България, като по този начин е нарушил правителствените разпоредби за пътуване заради пандемията. Външното министерство на Великобритания съветва британците да не пътуват в чужбина, освен ако не е наложително.

79-годишният Стенли Джонсън е пристигнал снощи в Атина, за да посети планинската си вила. Той се похвали с пътуването си в две публикации в Инстаграм, показващи, че самолетът му лети над Атина.

Вижте тази публикация в Instagram.

Arriving in Athens this evening!

Публикация, споделена от Stanley Johnson (@stanleyjohnson) наБившият евродепутат от торите е използвал полет през София, защото гръцкото правителство забрани полетите от Обединеното кралство до средата на юли. Във видео от балкона на своята вила в Северна Гърция снощи, Джонсън старши каза пред "Дейли мейл": „Аз съм в Пелион по бизнес – да докажа собствеността си с цел отдаване под наем за предстоящия сезон. Трябва да спазвам мерки за дистанциране в имота, защото тук го вземат много насериозно. Гърците се опитват да спрат груповите пристигания от Великобритания, но бяха много щастливи да ме приемат. Всичко, което искаха да знаят е откъде идвам и какво ще правя. Премериха ми температурата и се мих два пъти. Трябва да възстановим въздушните мостове възможно най-скоро. От това, което видях, пристигането на британците няма да представлява опасност за гърците, защото тук са много внимателни."

Пътуването на Джонсън показва, че е възможно да се пътува през трета държава, като се заобиколят правилата, предназначени да спрат разпространението на коронавируса. Във вторник Гърция удължи забраната си за полети в Обединеното кралство до 15 юли. Според сегашните правила, Джонсън вероятно ще трябва да остане под карантина в продължение на 14 дни след завръщането си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X