Бързи тестове за всички шофьори на камиони на ГКПП 'Промахон'

OFFNews 23 ноември 2020 в 18:29 1672 0

От днес на граничния пункт "Промахон" гръцките власти започнаха проверки с бързи тестове за COVID-19 на всички влизащи в Гърция шофьори на товарни автомобили.

Всеки камион ще изчаква около 15 минути на пункта до излизане на резултата. Допълнително шофьорите на товарни автомобили са предупреждавани, че започват и проверки за предварително попълнен PLF/ Passenger Locator Form/ формуляр.

На граничния пункт остават досегашните изисквания за пропускане в Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване, получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.

На всеки от тази категория пътуващи ще бъде направен бърз тест на пункта. При положителен резултат гърците и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани. Новите мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

От 21 до 5 часа гръцките гранични власти не пропускат през граничния пункт на влизане в Гърция леки автомобили и автобуси.

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На влизане в Гърция през ГКПП "Маказа" могат да преминават гръцки и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език.

Тези граждани няма да се пропускат от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки. Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП "Маказа", се допускат за влизане в Гърция с QR код по всяко време на денонощието.

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили. През "Ивайловград" - "Кипринос" и "Златоград" не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови