Българка пострада при пожарите в Гърция

OFFNews 24 юли 2018 в 14:30 4859 0

Снимка Reuters

Българка пострада при пожарите край Атина. 

Жената е получила изгаряния. Тя е настанена в болница без опасност за живота, съобщиха от Министерството на външните работи. 

Дипломатическата мисия е в контакт с близки на жената и е в готовност да окаже необходимото съдействие.

Големи пожари избухнаха в района на Кинета, Атика, в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит, района на Пендели, Атина и в района на Рафина, Атика.

При пожарите са загинали най-малко 50 души. Над 150 са ранени, от които 11 в тежко състояние. Сред пострадалите има 16 деца. Най-много са жертвите в района на Неа Макри, населените места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина.

Около 11 часа по-голямата част от огнищата на пожарите са били овладени. На място остават екипи на пожарната служба, които продължават да работят за справяне с последствията и локализиране на вторичните огнища.

Движението по пътния участък Атина – Коринт се възстановява постепенно. Затворена за движение остава част от националния път на Ханя - Ретимно, о. Крит.

Опожарени са 1000 къщи и 300 автомобила. 

Министерството на външните работи съветва българските граждани, които се намират на територията на Гърция, да следват стриктно указанията на местните власти и да не предприемат действия, които могат да застрашат тяхната безопасност.

На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна служба за изчезнали хора, като е необходимо да се предостави информация за тях.

В случай на необходимост българи могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб, сформиран към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови