Българин загинал в редиците на ислямисти в Пакистан

Offnews Последна промяна на 03 ноември 2014 в 09:57 5807 16

Снимка bTV

Българин е бил в редиците на пакистанските талибани, съобщава bTV, като се позовава на вече закрития джихадистки форум „Ханейн”.

В него има снимка на младеж, за когото се твърди, че е загинал Южен Вазиристан. Към снимката има текст, който гласи: „Анис Българина беше приет от Аллах, след като стана мъченик в Северен Вазиристан”. Според арабиста Владимир Чуков името показва категорично от къде идва боецът.

Анис Българина е загинал преди година след атака с дрон. Лидерът на клана „Хакани” Бадредин Хакани също е убит при атака с дрон. „Най-вероятно той е бил в обкръжението на някой от следените лидери. Бадрадин хакани също беше ликвидиран с дрон”, посочи проф. Чуков.

Участието на българи в редиците на ислямисти беше повод министърът на отбраната да поиска свикване на съвета по сигурността при Министерски съвет. В същото време от Военното разузнаване не са така категорични по отношение на българската следа в редиците на ислямистите. 

"След като министърът е казал нещо, значи е така. Аз не мога да отричам, щом е казал, министърът има много повече информация от нас", каза пред журналисти директорът на служба "Военна информация" Веселин Иванов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2014 в 00:29

Тоя прилича на метълче... нищо чудно, само метълчетата могат да бъдат родоотстъпници и вероотстъпници.

03.11 2014 в 23:35

Офнюс, почетете малко и други медии. "Анис" се оказа татарин, от ония, които се мислят за наследници на Волжка България и се наричат "булгари" - оттам прякора Българинът. Но вече стана ясно, че е татарски ислямист.

03.11 2014 в 22:28

Българите които живеят в дунавска България са само малка част от Българите живеещи по света. В руската федерация едни от най големите ислямски организации са Българските и те в името си носят България. Както и бойците които участваха с талибаните като последно в името им бе записвано Булгар. Така, че този българин може да не е от дунавска България, а от Волжка България (Татаристан, Кабардино Балгария, Чувашия)всички те Български републики населени с Българи поведени от братята на Испер, Котрак и Бат Баян на изток. Тези три федеративни републики от години вече са подали молба да се казват България тъй като се чувстват Българи в ООН. България е прекръстена на Татаристан през 1920 г. с декрет на Ленин, който е етнически българин роден в Чувашия с баща чуваш и завършил казанския университет по времето когато казан е бил столица на България и се е намирал в гългария. Понятията като велика, дунавска,волшка са измислени от историците за по лесното определяне за коя България става дума.

03.11 2014 в 21:48

1 путю по-малко

03.11 2014 в 16:07

Сега там ли ще ходим на погребение или ще ни го изпращат на наши разноски?

03.11 2014 в 12:41

Анис е доста разпространето име сред българското малцинство в Косово, дето им викат горани, жупани, а вече и босанци, т.е. помаци.

Дали е от тук или е от там, не е ясно. Във всеки случай, в Пакистан знаят какво е България, та е по-логично да се е представял като българин, а не горанец или каквото там.

03.11 2014 в 11:52

Какво толкова. Някакъв еничар с промит мозък. Разбирам, ако промиването е станало в България, и за това трябва да се вземат мерки, но как ще спреш някой решил да отиде в Турция или другаде, да става еничар.

03.11 2014 в 11:10

Азис бъларина да ходи да се сражава и той.

03.11 2014 в 11:08

до ващето име

Дали е той?

03.11 2014 в 10:55

Ако е истина - да е за поука на другите изумени авантюристи, дето още не могат да го вдигат, но искат да държат оръжие.Лошото е, че в разградения ни двор и сред докараните до перманентен глад наши сънародници от Родопите, шетат "молли" и зарибяват момченца за излямските училища на изток.Хората от немотия и простотия си дават децата, като мислят, че ще бъдат научени на нещо добро.Не са ли ти мили тези чеда,майко България?