Българин е пострадал при суматохата от престрелката в Германия

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2017 в 18:15 3590 0

Български гражданин е пострадал при инцидента в клуб "Грей" в германския град Констанц, провинция Баден-Вюртемберг. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР, като се позовават на полицията в града.

Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплах. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за пострадалия българин. Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба.

Генералното консулство ще продължи да бъде в контакт с местните органи на реда и ще информира за ситуацията.
Дипломатите ни са получили инструкции от София да оказват максимално съдействие на пострадалия и неговите роднини при нужда.

Припомняме, че в 4.30 ч. местно време в нощта срещу неделя в клуб "Грей" в Констанц бе открита стрелба, при която загина един човек, а други трима бяха сериозно ранени. Полицията застреля извършителя, като по първоначални данни не става въпрос за терористично нападение.

От Външно министерство публикуваха и номер за всички български граждани, които желаят да получат актуална информация по случая. Това могат да направят на телефоните на генералното консулствопо на България в Мюнхен:

Teл.: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15

Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56