Байдън засега остава в надпреварата, семейството му го призовава да не се отказва

В момента той се намира в президентската почивна станция Кемп Дейвид заедно с близките си

OFFNews 01 юли 2024 в 10:48 1487 3

Американският президент Джо Байдън пристига със семейството си в Кемп Дейвид

Снимка Telegram

Джо Байдън пристига със семейството си в Кемп Дейвид

Семейството на американския президент Джо Байдън го призова да остане в надпреварата за следващ мандат и да продължи да се бори въпреки катастрофалното си представяне на дебата с Доналд Тръмп миналата седмица.

Някои от неговите близки изразиха раздразнение от начина, по който персоналът му го е подготвил за събитието, пише New York Times.

Докато из лагера на демократите цари паника, Байдън и семейството му отидоха на почивка в Кемп Дейвид.

New York Times пише, че макар близките му да осъзнават колко лошо се е справил в дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп, те все така твърдят, че Джо Байдън е способен да служи още четири години.

Американският президент е поискал идеи от съветниците си как да постъпи, а щабът му е обсъждал дали да проведе пресконференция, за да се защити, но все още нищо не е решено. Днес предстои щабът на Байдън да се срещне с националния финансов комитет.

Синът на президента – Хънтър Байдън, е сред най-убедените, че баща му трябва да остане в надпреварата. Един от внуците на Джо Байдън е изразил интерес да се включи по-активно в кампанията, казват източници на New York Times. Друг източник е категоричен, че президентът не се оттегля от надпреварата и не е обсъждал това.

Гневът сред демократите в САЩ достигна своя пик вчера, когато Джон Морган - водещ дарител на Демократическата партия и близък до брата на президента – Франк, обвини съветниците на президента за дебатите, като посочи конкретно имената: Рон Клейн, Анита Дън и Боб Бауер.

"Байдън твърде дълго се е подвеждал по стойността на Анита Дън и нейния съпруг. Те трябва да си отидат... днес. Измамата е отвратителна. Това е политическа злоупотреба", написа Морган в социалните мрежи.

На свой ред тримата съветници Клейн, Дън и Бауер не коментираха подготовката за дебатите. Рон Клейн единствено спомена, че президентът ще остане в надпреварата.

"Той е изборът на избирателите на демократите. Наблюдаваме рекордни нива на подкрепа от страна на обикновените дарители. Имахме лоша вечер на дебати. Но кампаниите се печелят, като се бориш, а не като се отказваш пред лицето на трудностите“, каза Рон Клейн.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    60

    3

    Far Rider

    01.07 2024 в 14:30

    Всичко това е част от кризата на западните общества. Половинчати решения, политически коректни изказвания, радикал-шик идеи. Като резултат: отслабване на САЩ и тяхното влияние, слаба и безлична Европа. Тотален политически цинизъм и егоцентризъм.

    12407

    2

    Bad Horse

    01.07 2024 в 11:13

    Медиите, семейството му, ръководството на Демократическата Партия, всички които твърдяха че Байдън е ОК, сеге изведнъж осъзнаха че не е. ГолЕм смЕх :) Половината страна му се смее на "Брандън" от 4 години. Но те са фашисти/расисти/хомофоби/ислямофоби...исти/...фоби/...исти/...фоби. Тъпи реднеци избиращи Оранжевия Хитлер.

    Сега, демократите сами се насадиха на пачи яйца. Нямат нито време, нито кандидат с повече привлекателност от зеленчука Байдън. Тези избори са решени. #felon47

    Вече се мисли за следващите. Вивек'28!

    11882

    1

    leomesi

    01.07 2024 в 10:54

    Някой по-млад и нормален в тая държава няма ли
     
    X

    Ще се разцепи ли ДПС