Байдън забрави как се казва австралийският премиер и го нарече ''този колега там долу''

OFFNews 16 септември 2021 в 15:37 4626 2

Снимка Getty Images

Джо Байдън, Борис Джонсън и "този колега там долу"

Американският президент Джо Байдън изглежда забрави как се казва австралийският премиер и го нарече "този колега там долу", съобщава Би Би Си.

"Този колега там долу", а именно Скот Морисън, участваше във видеоконференция по повод създаването на исторически отбранителен съюз между САЩ, Великобритания и Австралия (AUKUS) в Азиатско-тихоокеанският регион в опит за противодействие на Китай.

Лидерите на трите страни - Байдън, Борис Джонсън и Скот Морисън - участваха във виртуалното събитие.

При телевизионно съобщение за събитието на Белия дом Байдън беше ограден от големи видео дисплеи, на които се виждаха британският премиер Джонсън и австралийският Морисън.

"Благодаря, Борис и ... и искам да благодаря на този колега там долу. Благодаря Ви много, приятел. Оценявам го, г-н министър-председател", каза Байдън, когато огласи споразумение, по силата на което Австралия ще се сдобие с подводници с ядрен реактор.

Байдън сякаш осъзна грешката си, след което информира публиката как се казва австралийският премиер, усмихна се и вдигна палец нагоре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

17.09 2021 в 13:43

Бе, сценарият и средствата не са точно това, ама все едно Австралия се набутва в едни шамари, които хич не са и работа, и съвсем хич не са и по силите. И ще го отнесе отвсякъде.

-1580

1

Bace7

17.09 2021 в 03:30

Подводниците с ядрен реактор ще са чудесна цел за стратегически ракети с конвенционална бойна глава. Целиш подводницата, и се получава безплатна 50кт атомна бомба.