Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Байдън ще отиде и в Полша

OFFNews 21 март 2022 в 08:59 1682 0

Снимка БТА Архив

Американският президент Джо Байдън е добавил посещение в Полша към предстоящата си обиколка в Европа, съобщиха от Белия дом. Байдън ще посети първо Брюксел, след като отпътува в сряда от Вашингтон.

Според пресссекретаря на Белия дом Джен Саки в петък Джо Байдън ще посети Полша, където е предвидена среща с президента Анджей Дуда.

Байдън ще бъде в Брюксел на 24 март за участие в срещата на върха на НАТО и в заседанието на Европейския съвет.

За днес той планира да проведе разговори с френския президент Еманюел Макрон, с германския канцлер Олаф Шолц, с италианския премиер Марио Драги и с британския премиер Борис Джонсън, „за да обсъдят координираните им отговори на непредизвиканата и неоправдана атака на Русия срещу Украйна“, се казва още в изявлението на Белия дом.

Според добре осведомени източници западните лидери обсъждат следващи възможни варианти за натиск върху Русия. Възможно е това да бъдат нови санкции срещу руски олигарси, допълнителни мерки за ограничаване на финансите на страната и вноса на руски енергийни продукти. Водят се и дискусии за предоставяне на още военна и финансова подкрепа за Украйна, но настояването за помощ от страна на НАТО за създаване на зона, забранена за полети или предоставяне на изтребители от съветската епоха, засега не се приемат.

По-рано този месец Пентагонът заяви, че категорично се противопоставя на полския план за предоставяне на изтребители на Украйна заради опасенията, че ще бъде въвлечен в явен конфликт с Русия, припомня БНР.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!