Байдън се обади на Зеленски, за да го увери в подкрепата на Вашингтон за Киев

OFFNews 17 февруари 2024 в 22:11 1615 7

Снимка Фейсбук/Володимир Зеленски

Американският президент Джо Байдън се обади на украинския си колега Володимир Зеленски, за да го увери в подкрепата на Вашингтон за Киев срещу руската инвазия, съобщи Белия дом, предаде Ройтерс.

Байдън е подчертал необходимостта от възможно най-скорошното одобрение на законопроекта за допълнителна помощ за Украйна от страната на долната камара на американския Конгрес - Камарата на представителите.

Володимир Зеленски участва в международна конференция по сигурността в германския град Мюнхен. Там той се срещна с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис и заяви, че е провел телефонен разговор с Байдън.

По време на разговора между двамата украинският държавен глава е изразил надежда, че Конгресът на САЩ ще вземе "мъдро решение" и ще одобри забавилия се пакет от помощи за Киев.

"Обсъдихме настоящата ситуация на бойното поле. Благодарен съм на президента Байдън за пълната му подкрепа", написа още Зеленски в социалната платформа "Х".

По-рано на конференцията Зеленски призова за спешна доставка на повече оръжия, за да се избегне "катастрофална" ситуация в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

7

781000

18.02 2024 в 18:08

@FatRider да, наистина идват тежки дни, но осъзнаването е първата крачка към предоляването им. На ватниците дните няма да са по-леки. За съжаление в свят от 8 милиарда с тенденция за още повече, няма да има място всеки от нас да живее както иска.
За САЩ - нашата фирма закри бизнеса си в Сан Франциско, в центъра на града положението е просто извън контрол, и за това голяма заслуга имат именно демократите.

135

6

Far Rider

18.02 2024 в 15:39

781000, да това е така. Имам възможноста често да ходя до САЩ. Гледките по някои улици на големи градове са ужасяващи! Затова често пиша, че не бива да идеализираме никого, дори да са САЩ. И пак ще цитирам думите на английския министър-председател лорд Чембърлейн преди Англия да бъде нападната от Хитлер, но в момента на окупацията на Чехословакия от Хитлер: една държава, чието име трудно произнасяме и е толкова далеч, че не зная дори къде се намира на картата. И сега се гледа по същия начин. Опитват се да стане като в онази поговорка: и вълка сит, и агнето цяло. Но, не е възможно. Агент Меркел отслаби немската отбрана за да поддържа немската икономика. Сега се оказва, че Германия е фатално обвързана с Русия и икономиката й е много тежко положение. Дори Полша започва да я настига по прираст на БВП. За съжаление виждам тежки дни за Европа.

500

5

781000

18.02 2024 в 13:33

Fat Rider, има две неща.
Първото е приоритеът на колективния запад, а именно, да се избегне разрастването на конфликта - т.е. водещо е не желанието Украйна да победи, а нежеланието те самите да влязат директно във война, и най-вече ядрена.
Второто е това което става в най-силната военно и икономически страна в нашия блок. Обективно погледнато, там има сериозни проблеми със стрелби, бездомни, дрога и т н - стига само да се види обикновен репортаж за Сан Франциско. И дори икономиката да върви мн добре, из малките щати хората гледат бездомниците и престъпността, а Украйна е страшно далече, чак през един океан, и далеч не представлява същата заплаха като тези, които стрелят по техните собствени улици. Елитите загубиха тези хора, които все повече се обръщат към диктатори-популисти, просто защото се чувстват забравени. Байдън печели с гласовете на емигрантите и няма как да се договори с републиканците, които му правят мръсно, за да постигнат своите цели, а не за да загуби Украйна

135

4

Far Rider

18.02 2024 в 12:38

871000, имаш право. Нека си дадем сметка, че в края на краищата всеки гледа себе си. А другите - когато и както може. Дори САЩ.

500

3

781000

18.02 2024 в 11:38

Работата на Байдън е именно да убеди камарата да гласува помощта, и да направи нужните компромиси. Но на него преизбирането му е много по-важно - заради някои мизерни щати, които могат да минат към Тръмп, се внимава еди-кое си малцинство да не се разсърди и да гласува за него, така че компромис за Мексико няма да има. За Украйна им пука само в LA и NY, където ще спечели така или иначе, но кръчмарските сметки за swing states са му определящи, да не вземат 5-10 хил подчовеци от тях да не гласуват за него.
Демокрация по американски.
А на Украйна ще им се обажда по телефона, да им казва колко много е загрижен. Докато все още може.

135

2

Far Rider

18.02 2024 в 09:46

Това обаждане струва по-малко дори от цената на този международен разговор. Снощи италианската РАИ2 показа 45 минути филм за събитията в Украйна в момента. Украинците са принудени да отстъпват поради липса на боеприпаси! Точно тези боеприпаси така гръмко обещани и недоставени от НАТО. Същото НАТО за което Тагарев твърди, че ще ни защити. САмо дето Тагарев няма думата нито в НАТО, нито в България. По Конституция върховен главнокомандващ е пРезидента!

-690

1

nms

18.02 2024 в 08:46

Сиреч пенсията е казал "нЕма пари действайте"
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика