Байдън подписа още $40 млрд. за Украйна

OFFNews 21 май 2022 в 15:55 1669 1

Джо Байдън

Снимка Getty Images

Джо Байдън

Американският президент Джо Байдън подписа закон за подпомагане на Украйна с допълнителни 40 млрд. долара от САЩ - в момент, когато руската инвазия наближава четвъртия си месец.

Финансирането е предназначено за подкрепа на Украйна до септември и е по-малкото от по-ранната спешна мярка, която предвиждаше 13,6 млрд. долара.

Новият закон ще осигури военна помощ в размер на 20 млрд. долара, което ще гарантира постоянен поток от модерни оръжия, използвани за спиране на напредъка на Русия. Предвидени са и 8 млрд. долара за обща икономическа подкрепа, 5 млрд. долара за справяне с глобалния недостиг на храни, който може да възникне в резултат на срива на украинското селско стопанство, и над 1 млрд. долара за подпомагане на бежанците, предаде Асошиейтед прес.

Законът, което беше приет от Конгреса с двупартийна подкрепа, задълбочава ангажимента на САЩ към Украйна в момент на несигурност относно бъдещето на войната. Украйна успешно защитава Киев, а Русия пренасочи настъплението си към източната част на страната, но американски официални лица предупреждават за възможността за продължаване на конфликта, добавя АП АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

1

Propaganda

21.05 2022 в 17:04

Украйна получи толкова финансова подкрепа, колко руската кочина не произвежда за десетилетие, хахахаххаахахахаха.

Армията им стана за желязо, което вече няма как да компенсират финансово.Сигурно ще изкарат оръжията вундери от анимациите на путьо.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки