Байдън не дава американски оръжия да бъдат използвани за удари по Москва и Кремъл

САЩ изпраща нов пакет военна помощ на стойност 225 млн. долара на Украйна

OFFNews 07 юни 2024 в 07:45 1225 5

Снимка GettyImages

Американските оръжия няма да бъдат използвани за нанасяне на удари по Москва или Кремъл, заяви американският президент Джо Байдън в интервю пред Ей Би Си нюз. Междувременно стана ясно, че САЩ ще изпратят на Украйна нов пакет военна помощ за около 225 млн. долара, съобщиха американски официални лица.

В края на май Вашингтон разреши на Украйна да използва американско оръжие на руска територия

"Разрешено е те да бъдат използвани в близост до границата, когато от другата страна на границата атакуват конкретни цели в Украйна. Ние не разрешаваме удари на 200 мили навътре в Русия и не разрешаваме удари по Москва, по Кремъл", каза Байдън.

Той коментира и казаното от руския президент Владимир Путин, че "доставянето на високоточни оръжия на Украйна за удари на руска територия е пряко участие в тази война".

"Познавам Путин от над 40 години. Той ме тревожи от 40 години. Той не е достоен човек. Той е диктатор и се бори да се увери, че държи страната си заедно, като същевременно продължава това нападение. Ние не говорим за това да им дадем оръжия, за да ударят Москва, да ударят Кремъл, а да ударят – точно отвъд границата , откъдето получават значителен огън от конвенционални оръжия, използвани от руснаците, за да отидат в Украйна, за да убиват украинци", заяви американският президент.

Новият пакет военна помощ, който изпраща САЩ на Украйна, се състои от боеприпаси, които силите на Киев могат да използват за нанасяне на удари срещу заплахи на територията на Русия, за да защитят град Харков от руско нападение, предаде Асошиейтед прес.

Длъжностните лица заявиха, че помощта включва боеприпаси за високомобилната артилерийска ракетна система ХАЙМАРС (HIMARS), както и минохвъргачки и артилерийски снаряди. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    50

    5

    Far Rider

    07.06 2024 в 11:38

    Ето я двуличната политика в целия й блясък!

    14048

    4

    voododoll

    07.06 2024 в 11:15

    Засега...

    1005

    3

    Sanata

    07.06 2024 в 09:58

    Глупости- имат лимит в радиус от ок.90км от границата, където се съсредоточава руската техника и армия за нахлуването в посока Липци и Вовчанск. Украинците имаха силни аргументи, тъй като руснаците стреляха от територията до границата по украинските населени места. Беше ясно че ще се случи. Но явно руснаците не са толкова бързо адаптивни защото след като излезе по медиите, никой от руска страна не рачи да мръдне малко по-навътре. Е, кой им е виновен на руснаците че командирите им са дебили? Толкова по-добре за украинците.

    12407

    2

    Bad Horse

    07.06 2024 в 09:58

    Време е Джо да си върви. Кукловодите му се опитват да му подскажат, че е време да се оттегли преди изборите, за да го замести някой по-млад. Затова заплашват да осъдят сина му. Изведнъж почнаха процеси срещу Хънтър и то в демократически контролирани съдилища. Върви си Джо, че иначе успеха на Тръмп е сигурен.

    11300

    1

    yoghurt

    07.06 2024 в 08:40

    Звучи много миролюбиво. Само по Санкт-Петербург значи.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх