Байдън: Демокрацията ни е изложена на риск

Тръмп обещава 'голяма новина' до дни

OFFNews 08 ноември 2022 в 07:45 963 1

Архив

Снимка Getty Images

Джо Байдън

В своя заключителна реч в навечерието на междинните избори в САЩ президентът Джо Байдън снощи предупреди, че победа на републиканците би могла да отслаби демократичните институции в страната и да унищожи голяма част от постиженията на неговата администрация, предаде Ройтерс.

"Днес сме изправени пред преломен момент. Усещаме в костите си, че нашата демокрация е изложена на риск и знаем, че това е моментът да я защитите", каза Байдън на предизборна проява в университета "Боуи стейт", исторически колеж край Вашингтон, в който се обучават множество чернокожи.

Коментарите на Байдън отразяват дълбокото политическо разделение в САЩ преди изборите днес, на които републиканците могат да спечелят контрола над едната или двете камари на Конгреса.

Въпреки че изпълни предизборните си обещания за насърчаване на инфраструктурата и чистата енергия, много американци се разочароваха от лидерството на Байдън.

По информация от социологическо проучване на Ройтерс, публикувано вчера, само 39% от американците одобряват работата му.

Междувременно Доналд Тръмп обеща "голяма новина" на 15 ноември. По този начин, особено на фона на прогнозираната попеда на републиканците, той отново намекна, че ще се кандидатира за президент.

"Ще направя много важно изявление във вторник, 15 ноември, в Мар а Лаго", заяви снощи Тръмп пред свои поддръжници във Вандалия, Охайо, където проведе последния си предизборен митинг, за да подкрепи кандидата на републиканците за Сената от този щат Джей Ди Ванс.

"Не искаме нищо да отвлича вниманието от това колко е важен утрешният ден", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови