Байдън бил болен и изтощен по време на дебата с Тръмп

OFFNews 06 юли 2024 в 09:05 1058 0

Американският президент Джо Байдън

Снимка Getty Images

Президентът на САЩ Джо Байдън

"Бях болен. Не се чувствах наистина добре. Бях изтощен", заяви 81-годишният президент на САЩ Джо Байдън за представянето си на дебата с бившия американски президент Доналд Тръмп на 27 юни.

Байдън даде интервю за телевизия "Ей Би Си", като на въпрос на журналиста Джордж Стефанопулос дали е гледал запис на дебата той отвърна: "Не мисля".

Той определи представянето си като "лош епизод". "Това не е индикации за каквото и да е сериозно състояние. Бях изтощен", каза още Байдън и допълни, че не се е вслушал и в инстинктите си във връзка с подготовката за дебата.

Президентът уточни, че се е тествал за COVID, но тестът е бил отрицателен. Предполага, че е имал "лоша настинка". "Никой не е по-квалифициран от мен да бъде президент или да спечели тези избори", категоричен е Джо Байдън, предаде БТА.

Той настоя, че в добра форма и отхвърли твърденията, че е немощен, като на няколко пъти в интервюто избегна въпроса за възрастта му.

Президентът допълни, че в момента неговите лични лекари оценяват състоянието му и добави, че те няма да се поколебаят да му кажат, ако нещо не е наред с него.

По време на интервюто Джо Байдън заяви, че не вярва на допитванията, които дават предимство на Доналд Тръмп на национално ниво и в ключови американски щати. Според него двамата са изравнени позиции.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката