Автобус с туристи се обърна в национален парк в Северна Испания, сред пътниците са 20 деца

OFFNews 31 юли 2023 в 21:38 2188 0

Снимка Twitter / María D. Valderrama

Туристически автобус с 48 души, пътуващи за района на Националния парк "Пикос де Еуропа" при езерата Ковадонга в Испания е претърпял инцидент в понеделник по обяд, след като се е преобърнал и паднал от планински път, съобщи испанският "Ел Плурал". Осем души са тежко ранени, в автобуса са пътували и 20 деца.

Катастрофата е станала в района на Астурия, четирима души са били прехвърлени с хеликоптер в Централната университетска болница на Астурия и болничния център "Ариондас", а други трима са били евакуирани с линейки. Най-малко още 12 пътуващи са получили по-леки наранявания и са настанени в Ариондас. Няма загинали.

Инцидентът е станал в 12 по обяд в района на Мирадор де ла Рейна. Минаващи с други превозни средства са забелязали преобърнатия извън пътя автобус. Пътят между Ковадонга и Лос Лагос е отцепен от властите.

"Един от рейсовете с туристи, които пътуват към езерата Ковадонга в Астурия се е преобърнал, има няколко ранени, но по принцип не са сериозни. Чакат линейки. Трябва да се провери", написа в профила си в социалните мрежи журналистката Мария Валдердама, цитирана от "Ел Плурал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика