Авиокомпании спират да летят над Украйна

ОFFNews 17 юли 2014 в 21:54 6453 4

Редица международни авиокомпании обявиха, че спират да летят над Украйна след съобщението за катастрофата със самолет на Малайзийските авиолинии в Източна Украйна, съобщава агенция "Ройтерс"

Най-голямата германска компания "Луфтханза" първа заяви, че от днес нейни самолети ще спрат да летят във въздушното пространство на Източна Украйна. Авиокомпанията обаче ще продължи да обслужва летищата в Одеса и Киев.

Говорител на британските авиолинии "Бритиш еъруейс" също заяви, че компанията също преустановява полетите си във въздушното пространство на Украйна. Линията между Хийтроу и Киев ще е единственото изключение, тъй като тя се намира на запад от мястото на инцидента "В момента преразглеждаме тези наши услуги, но Киев е на няколкостотин километра от мястото на инцидента", допълва той.

Руската държавна компания "Аерофлот" също ще спре да лети във въздушното пространство на Украйна. Руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков заяви, че на борда на самолета не е имало руски граждани, съобщава ИТАР-ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!