Атентаторът от Истанбул влязъл в Турция като бежанец преди седмица

OFFNews 13 януари 2016 в 16:55 4122 1

Снимка Reuters

Атентаторът от Истанбул е влязъл преди седмица в Турция като бежанец. Това съобщиха от Дирекцията на полицията в Истанбул, цитирани от световните агенции.

Разследващите са достигнали до този извод, след като сравнили отпечатъците на атентатора с базата данни, в която са включени пръстови отпечатъци на мигрантите, като част от регистрацията им при влизането в страната.

Набил Фадли е пристигнал в Турция на 5 януари. Той е влязъл в страната заедно с още четирима бежанци, като се е регистрирал в бюрото по миграция в квартал „Зейтинбурну“ в Истанбул.

Фадли не представил никакви документи за самоличност. Той поискал да остане в страната като бежанец и посочил адрес на жилище, в което смята да живее. Няколко дни по-късно обаче той е напуснал жилището.

Мъжът е роден в Саудитска Арабия и не е бил в списъка на издирваните за връзки с „Ислямска държава“.

След атентата в Истанбул бяха арестувани 59 души, 15 от които сирийци, а трима – руснаци.

Руснаците са заподозрени за връзки с „Ислямска държава“.

Атентатът в Истанбул стана във вторник сутринта на централния площад "Султанахмет". Бомбата отне живота на десет души, осем от които германци. Има вероятност загиналите германски граждани да са част от група от 33-ма души, които са били на туристическа обиколка на Истанбул.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews