Атаката в Сирия е под измислен претекст, като намесата в Ирак, смята Лавров

ОFFNews 07 април 2017 в 12:45 3024 2

Ракетният удар на САЩ по сирийската авиобаза е агресия с измислен претекст и напомня за ситуацията в Ирак през 2003 година, каза днес руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Това е акт на агресия, абсолютно под измислен претекст", каза Лавров. "Напомня на ситуацията от 2003 г., когато САЩ и Великобритания с някои свои съюзници нахлуха в Ирак", заяви той.

Лавров каза, че няма информация за жертви сред руските военни в резултат на американския удар по базата в Хомс и добави, че "най-вероятно" не е имало.

Руският външен министър заяви, че Москва ще настоява за истината за събитията в Идлиб, където тази седмица бе извършено нападение с химическо оръжие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12335

2

ПешУ

07.04 2017 в 13:13

Мусура, що - в Ирак американците да не намериха оръжия за масово унищожение? Та нали самите американци след това обявиха 'ама ние сгрешихме - е случва се'... Случва се ако след такива 'случки' не остава разрушена държава и сума ти загинал народ.
Нали международна комисия проверяваха Асад и обявиха, че вече няма химическо оръжие... А на територията на Сирия непроверените складове са само в ръцете на американските протежета - ИДИЛ...
Не е толкова трудно да се достигне до същите изводи, както на Лавров...
 
X

Подкастът на OFFNews