Атака с дронове тази нощ в Одеса, човек е загинал

OFFNews 27 декември 2023 в 10:20 1311 0

Одеса

Снимка "Одеса. Официйно" в приложението "Телеграм"

Атака в Одеса

Един човек е загинал в Одеса, а двама са ранени след нощната атака, съобщи началникът на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм", цитиран от БТА.

"Отломки от свалени дронове са паднали върху новопостроен блок в Одеса, който още не е заселен с хора. Дрон, свален във въздуха, падна върху вилни къщи в предградие на Одеса. Възникнал е пожар, който вече е потушен", информира губернаторът на Одеска област.

По негова информация в резултат на атаката е загинал 35-годишен мъж. Пострадали са двама души - жена на 37 г. и момче на 17 г. "Пострадалите са с множество рани, в средно тежко състояние са и са приети в лечебно заведение, където им се оказва необходимата помощ", съобщи Олег Кипер.

Основната атака с дронове тази нощ бе срещу украинския черноморски град. В Одеса и региона са свалени 12 дрона, съобщават военните от силите за отбрана на Южна Украйна.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В град Одеса живеят близо 60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!