Атака по Киев, ПВО унищожи всички изстреляни ракети

OFFNews 06 септември 2023 в 08:35 4227 0

Атака по Киев

Снимка Укринформ

Руските нашественици атакуваха Украйна тази нощ и рано сутринта с ракети от въздуха и земята, както и с дронове. Украинската противовъздушна отбрана свали 23 от 33 набелязани цели, съобщиха ВВС на украинските въоръжени сили в Telegram, предава Укринформ. 

Всички изстреляни по Киев ракети са унищожени, преди да достигнат целта си. 

"Поредна ракетна атака на врага срещу мирен град с целта да се убива мирно население и да се разрушава инфраструктура", написа ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко. 

Той добави, че по първоначални данни в украинската столица няма жертви и разрушения. 

По думите на очевидци пред Ройтерс, в Киев към 05:50 ч. проехтели няколко взрива, звучащи подобно на стрелба от системите за ПВО, докато в същия момент в цяла Украйна била обявена въздушна тревога, отменена около час по-късно, съобщи БТА. 

Руските сили атакуваха тази нощ с дронове и южната част на Одеска област, предаде Укринформ, като цитира изявление на областния управител Олег Кипер в "Телеграм".

"Руските терористи атакуваха Измаилския район на Одеска област с дронове в продължение на почти три часа. За съжаление, един човек бе убит. Служител на селскостопанско предприятие, който бе сериозно ранен и почина в болница", написа Кипер. 

При атаката са нанесени щети на пристанищна и селскостопанска инфраструктура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика