Атака на Хизбула по село на границата на Израел с Ливан, поне 4 души са убити

OFFNews 15 октомври 2023 в 12:03 2794 2

Снимка БТА/АП/Архив

Израелското гранично село Щула е било ударено от противотанкова ракета, изстреляна от територията на Ливан, като най-малко четирима души са били убити, предаде Ройтерс.

Израелската армия заяви, че е нанесла удар по Ливан след съобщение за нападение срещу село Щула. "Противотанкова ракета бе изстреляна и към военен пост на границата с Ливан и в отговор нашите сили в момента поразяват цели на ливанска територия", предаде БТА.

По-късно подкрепяната от Иран ислямистка терористична групировка Хизбула съобщи, че е изстреляла ракета по израелски пост от Южен Ливан и че при атаката има жертви. От пресслужбата на Хизбула заявиха, че ракетата е попаднала директно в израелски пост в Щула.

Според източник от ливанските служби за сигурност в отговор на атаката израелската артилерия е изстреляла около 12 снаряда в покрайнините на южният ливански град Аита ал Шааб. Той допълни, че е Израел е обстрелвал с артилерия и южноливанските села Рмейш и Рамия.

Междувременно израелската армия отцепи зона в радиус от 4 километра до ливанската граница и заяви, че умишлено прекъсва Джи Пи Ес услугите в този район. Въпросната мярка може да повлияе на функциите на мобилните приложения, заяви главният военен говорител контраадмирал Даниел Хагари в социалната мрежа "Х".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

16.10 2023 в 08:41

И тия ще настъпят мотиката...

3251

1

динозавър

15.10 2023 в 23:26

Някой знае ли защо арапите крият началниците си на хиляди километри от Газа? Защо не са на фронта пред армиите си? И защо обикновените хора трябва да умират за кефа на шайка нечовеци.
 
X

Да помогнем на украинските деца!