Армения се отказа от участие в ученията в Казахстан с Русия и съюзниците от ОДКС

OFFNews 26 септември 2022 в 19:16 4549 5

На ученията на армиите от ОДКС в Казахстан няма да се появи флагът на Армения.

Снимка Спутник

На ученията на армиите от ОДКС в Казахстан няма да се появи флагът на Армения.

Арменските въоръжени сили няма да участват в планираните в Казахстан учения на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС). Това съобщи арменското министерство на отбраната на 26 септември на портала infocom.am.

„Вземайки предвид ситуацията, създадена на арменско-азербайджанската граница в резултат на агресията, осъществена от Азербайджан, Министерството на отбраната, въз основа на задачите, възложени на въоръжените сили на Република Армения, реши да се въздържи от участие в ученията ”, се казва в изявлението.

Ученията, в които трябваше да участват Русия и съюзниците й от ОДКС ще започнат в Казахстан на 8 октомври. Предвижда се да се отработи взаимодействието на подразделенията на страните-участнички в организацията. В ОДКС освен Армения влизат Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан и Таджикистан.

Припомняме, че боевете на границата между Армения и Азербайджан започнаха на 13 и 14 септември. По-късно арменският генерален щаб съобщи, че азербайджанските войски са напреднали на 7,5 км към град Джермук и в момента, според донесенията от Ереван, продължават да се намират там.

Освен обяснението на Ереван за вътрешната ситуация, според наблюдатели отказът на Армения от участие в маневрите показва и сдържаност на страната от общи действия с Русия. През миналата седмица подобни сигнали дойдоха и от Киргизстан и Казахстан, които заплашиха своите граждани, намиращи се на територията на Руската федерация с наказания до 10 години затвор, ако се включат във войната срещу Украйна на страната на Русия. Русия се надяваше да формира в Москва чуждестранен корпус с бойци от бившите съветски републики и дори обеща облекчен режим за получаване на гражданство при сключване на годишен договор за служба в руската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

5

edin slep

26.09 2022 в 21:40

Нали госпожа Пелоси бе в Армения, явно посланието е било ясно и арменското ръководство си е направило изводите.

345

4

Джендо Джедев

26.09 2022 в 20:02

Рашка към Армения: «Денег нет, но вы держитесь!».

2051

3

Propaganda

26.09 2022 в 19:58

Имам доста приятели арменци, много топъл, работлив, ведър народ. Всеки клан помни как, кога, къде точно България ги е приютила и таят благодарност и до днес - поколение наред.

Искрено се надявам обаче и да прогледнат.

расия е военно лилипутинче. расия е военен аборт.

-расия няма разузнаване, планиране, логистика!!!!!!!!!!!, военна техника, технологии.
-расия го духа по вода, въздух и земя.
-расия няма мотивирана, компетентна, храбра пехота.
-расия няма и не е имало военно командване, стратегия...отвъд псето жуков - пращай вълна след вълна, докато стигнем милиони убити пешака.
-расия е проядена от корупция.
-расия ще бъде пометена от НАТО само на конвенционално ниво. Западното оръжие помля рашистката артилерия, ПВО и всичко.

Та, Армения трябва да потърси протекции на ЗАПАД!!!!


22548

2

dolivo

26.09 2022 в 19:48

армения наистина бе руски гъзолизец дълго време

дано се събудят и потърсят по читави съюзници

-1200

1

путин хуйло

26.09 2022 в 19:34

Армения е пример за държава, която 30 упорито и тъпоумно очаква северна монголия да изпълни съюзническите си задължения в конфликт инспириран и режисиран от кремъл! Кой знае защо задунайските путянофили твърдят как единственият начин да гарантираме националната си сигурност и интереси е съюз с путик!
 
X

Да помогнем на украинските деца!