Арестуваха втори заподозрян за атентата във Франция

OFFNews 26 юни 2015 в 17:05 4012 1

Снимка: БГНЕС

Арестуван е втори заподозрян, който вероятно е шофирал колата, врязла се в складирани газови бутилки в завода за промишлени газове в Сен Кантен Фалавие, съобщи местен вестник, цитиран от Дойче пресе агентур.

Френската прокуратура започна разследване във връзка с терористичното нападение, предаде ТАСС, като се позова на прокурора на Париж Франсоа Молен.

Атентатът е бил извършен от 35-годишен мъж на име Ясин Сали, съобщи френският вътрешен министър Бернар Казньов, а името на съучастника му още не е ясно.

Нападателят е бил известен на специалните служби, които са го свързвали със салафитски кръгове, но не е бил уличен в престъпления. Фигурирал е в базата данни на разузнаването като радикализирано лице, но не е имал съдебно досие, допълни Казньов.

Припомняме, че около 10:00 часа днес във фабриката са се чули взривове, а близо до сградата е открито обезглавено човешко тяло. Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че нападателят е влязъл във фабриката, придружаван от поне още един мъж.

Органите на реда във Франция са задържали още няколко лица. Все още обаче не е известно дали и те са участвали в атаката и колко всъщност са били хората в колата.

Преди близо шест месеца джихадисти извършиха няколко нападения в Париж, при които загинаха 17 души. Вълната от насилие започна със стрелбата в редакцията на сатиричното списание "Шарли ебдо" заради публикации на карикатури с пророка Мохамед

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews