Арестуваха изверга, който трови бебешки храни в Германия

OFFNews 30 септември 2017 в 10:45 13652 1

Германската полиция е задържала заподозрян за отровената бебешка храна, съобщи „Билд”.

Мъжът е на около 50 години и е задържан в района на Тюбинген. Според местната полиция арестуваният много прилича на мъжа от разпространените видеокадри.

Към момента не е ясно дали изнудвачът има достъп до по-големи количества храни, но се смята, че има поне един съучастник

В момента германските власти претърсват жилището на задържания.

Службите са достигнали до арестувания благодарение на множеството сигнали от граждани. Към момента са подадени над 600 сигнала в германската полиция.

Изнудвачът в Германия поиска 10 млн. евро, за да каже в кои супермаркети е поставил отровени бебешки храни и други хранителни продукти.

Подкупът трябваше да бъде платен до днес. В противен случай мъжът заплаши, че ще отрови още храни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

30.09 2017 в 12:29

Бе, изверг. Просто луд. В лудницата и ще умре.
Французите, десетилетия сипваха етиленгликол, даже в скъпите вина, за да са сладки, а не стипчиви. Чак през 80-те стана някъв скандал, и то заради скандали между конкуренти, тогава и спряха. Който шофьор не е правил аварийни ремонти насред пътя, или в гората - той не е пил антифриз. Тоя етиленгликол го има в какви ли не мазила от аптеката, и къде-къде по-опасните още по-тежки спиртове, и - нищо.
Че постъпката е идиотизъм и мерзост - по това спор няма. Но е станала изобщо възможна, даже не толкова заради психиатричното заболяване на човечеца, колкото заради общото интелектуално и морално състояние на обществото.