Англия вкара в затвора две наети по скайп български булки

Offnews 24 юни 2014 в 18:43 10735 7

Надя Каменова и Теменужка Славчева

Две българки, които били наети по Скайп да участват във фиктивни бракове, бяха арестувани във Великобритания, съобщават британски медии.

Българите Надя Каменова, 20, и Теменужка Славчева, 21, били осъдени на съответно 20 и 12 месеца затвор, след като се признали за виновни пред Кралския съд в Манчестър по обвиненията в заговор за нарушаване на британския имиграционен закон.

На двете жени, които са братовчедки са изплатени общо повече от 4000 британски лири, за да "се оженят" за двама пакистански мъже, изправени пред депортиране.

Мохамед Салим, 28, се оженил за Славчева на церемония, на която присъствали служители на граничните власти под прикритие в гражданската служба в Манчестър през февруари.

Салим, който бе вкаран в затвора за 20 месеца, платил на Славчева 1000 паунда да се омъжи за него, след като студентската му виза била пред анулиране.

Четири дни по-рано се е състоял фалшивия брак на Мохамед Щахбаз за Каменова, където Салим е бил свидетел. Г-н Шахбаз, който до сега не е бил арестуван, е заподозрян в организирането на редица други мними бракове.

Прокуратурата в Манчестър подозира, че Камененова е била наета за 3,400 паунда от леля си, която живее в Обединеното Кралство. Лелята е заподозряна като друг от организаторите на незаконната дейност.

"Преди присъединяването на страни като България и Румъния в ЕС случаите на фиктивни бракове бяха свързани с "булки" от богати страни като Холандия и те неизменно прекарваха само няколко дни във Великобритания за сватбата, след което продължаваха живота си в своята родина. Това прави подобен тип бракове по-лесни за хващане“, заяви прокурорът Дейвид Тоал.

Той добави, че като избират булки от бедни страни като България, младоженците могат да са сигурни, че жените ще бъдат повече от съгласни да останат в Обединеното кралство за дълъг период от време.“

Според него това ще затрудни действията на властите срещу подобен род престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови