Англия обмисля затвор за нелюбящи родители

OFFNews 31 март 2014 в 15:30 20931 3

Дете на люлка
Великобритания ще обяви емоционалното "насилие" над деца за престъпление.

Великобритания е на път да обяви за престъпници родителите, които не засвидетелстват любов и загриженост на децата си и ги неглижират емоционално. Нарушителите ги грозят до 10 години затвор.

Властите обмислят законови промени за инкриминиране на емоционалното насилие над децата. Медиите на Острова вече нарекоха текста "законът за Пепеляшките". Посланието му ще бъде включено и в юнското изявление на кралица Елизабет II към нацията, съобщава "Индипендънт". Става въпрос .

Инкриминирането на "нелюбящите родители" е сочено за важна стъпка в посока правата на децата. Авторите на кампанията изтъкват, че липсата на жестове на любов и обич и емоционалното неглижиране от страна на семейството в детска възраст водят до психически проблеми за цял живот и дори до самоубийства.

Депутатът консерватор Робърт Бъкланд, активист в кампанията, сравнява "пренебрегваните деца" с Пепеляшки и посочва, че наказателният кодекс на Обединеното кралство не отразява пълната гама от емоционално страдание, което децата могат да преживяват вкъщи.

"Tъжната истина е, че сега злата мащеха се измъква невредима", казва депутатът.

Според него е нужна ясна, точна и работеща дефиниция за малтретиране на децата, в т.ч. на емоционално ниво.

“Емоционалното неглижиране трябва да бъде обявено за противозаконно", добавя Бъкланд.

Великобритания е една от последните западни държави, която все още не признава всички форми на злоупотреба с децата за престъпление", коментират защитници на кампанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!