"Американците бяха унизени от собствения си президент"

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2016 в 11:10 14610 12

"Днес Америка, американците бяха унизени от собствения си президент. Не от международни терористи, не от войници на врага. Този път Вашингтон бе зашлевен от собствения си господар, който изключително усложни неотложните задачи на встъпващия екип".

Така говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира наложените от САЩ нови санкции срещу Русия заради обвиненията за хакерска намеса в президентските избори в Щатите и изгонването на 35 руски дипломати.

Захарова нарече администрацията на Барак Обама "група от загубеняци във външната политика, кисели и с тесен мироглед".

По думите й последното действие на Белия дом е развенчало представата за Щатите като световен лидер и е разкрила безпомощността им.

"Това е, завесата падна. Лошото представление свърши. Целият свят, от първия ред до балконите, гледа един унищожителен удар по американския пресит и лидерство, нанесен от Барак Обама и неговир полуграмотен екип по външна политика, който разкри главната си тайна за света - изключителността е била маскирана безпомощност", каза още Захарова и допълни, че нито един враг на САЩ не би могъл да направи нещо по-лошо.

Говорителката изрази подкрепата си за държавният секретар Джон Кери, който по думите й не е съюзник, но е единственият от екипа на Обама, опитал се да запази професионализма и достойнството си. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7599

11

Ivaylo Radulov

01.01 2017 в 11:34

Ха...хахахаха, тази траверса ме развесели...

22179

10

ELPIDA

30.12 2016 в 23:36

"...говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова..."
Страхотна!Бойна!Напраскана!Не като нашите съдиййки за Опраскване!
Респект!

21762

9

spirit оригиналът

30.12 2016 в 20:09

Русия и светът посрещат последните гърчове на напълно провалилата се „партия на войната“ с присмех и съжаление. Защото такова детинско сърдене и злоба съвсем не подхождат на страната, която се представя за „флагман на демокрацията“ и „стожер на мира“ на планетата.

Обама и сие, обаче, провалиха не само себе си. Те повлякоха към дъното и своята страна. Ако бащите-основатели на САЩ, бяха живи, щяха да осъдят Барак по бързата процедура. Но „бащите“ ги няма, а лудите им „деца“ беснеят като за последно.

И точно този невъобразим бяс издава пълната безпомощност на „кучетата на войната“. Лошото е, че техният крах се превърна и в крах на цялата държава. САЩ банкрутираха икономически. И сега Тръмп ще има непосилната задача да се опита да възстановява от руините държавата и да слепва останките й.

59993

7

Red or Dead

30.12 2016 в 14:27

Мария Захарова......ПРЕКРАСНА ЖЕНА.....УМНА И КРАСИВА(без кавички)
Благородно завиждам на мъжа до нея.....дай Боже всеки му!