Американски хеликоптер се разби до границата на Северна Корея

Вероника Шербанова 16 април 2013 в 15:41 2419 1

Американски хеликоптер се разби на границата на Северна Корея. Снимка: Reuters
Американски хеликоптер се разби на границата на Северна Корея. Снимка: Reuters

Американски хеликоптер се разби близо до границата на Северна Корея, съобщи РИА Новости.

Инцидентът е станал малко след 13 часа местно време близо до полигона в южнокорейския град Чхорвон. На борда на хеликоптера са се намирали 14 души. Всички те са оцелели.

Военният хеликоптер е модел UH-60 Black Hawk. Засега причините за катастрофата не са ясни. Предполага се, че е станала в момента на приземяване на хеликоптера.

В момента се провеждат съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея. В тях участват 56 000 корейски войници и 30 000 американци. Провеждането на ученията допълнително увеличи напрежението на Корейския полуостров.

Северна Корея се закани да нанесе удар на южната си съседка, ако тя не престане с „враждебната си действия“ и не се извини, при това без предупреждение. Изявлението беше отправено по повод акцията на Южна Корея, в рамките на която бяха изгорени портретите на севернокерейските лидери.

Сеул отхвърли ултиматума и заяви, че страната е готова да отговори на всяка провокация от страна на Пхенян.

Северна Корея заплашва Южна Корея с атаки почти всеки ден, след като бе наказана заради проведения на 12 февруари трети ядрен опит. Обект на заплахите е и САЩ, съюзник на Южна Корея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews