Американски ескадрен миноносец минал опасно близо до руска фрегата

OFFNews 29 юни 2016 в 08:12 6679 3

Американски ескадрен миноносец минал опасно близо до руска фрегата

Американският ескадрен миноносец "Грейвли" е приближил опасно на 17 юни руската фрегата "Ярослав Мъдри", като е нарушил международни правила и двустранни споразумения, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС. Според информацията при инцидента, станал в Източно Средиземно море, американският миноносец е допуснал опасно приближаване до руски боен кораб на разстояние 60-70 метра по левия борд.

Пентагонът обаче върна обвинението, съобщава БНР. Според ведомството руският кораб е бил този, който се е доближил опасно близо до американския и е действал по небезопасен и непрофесионален начин. "Грейвли" е част от групата, съпровождаща самолетоносача "Труман", чиито самолети нанасят удари по ислямистки цели в Сирия и Ирак.

Играта на нерви между руски и американски военни продължава вече близо година, след като бяха регистрирани два случая на опасно ниско прелитане на руски изтребители над американски бойни кораби. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

3

Чичо ви

07.09 2016 в 19:32

Интересно нещо - мириканците се репчат само докато "Москва" е на док в Севастопол, мине ли Босфора - всичко бега и е по-ниско от тревата, пардон - вълната... Що така, бе гринго? ЧукнАл си в гуглето и си видел "шквал" на какво се вика, а?

14847

2

БирникЪ

29.06 2016 в 09:06

Историята помни и по-интересна случка:
https://www.youtube.com/watch?v=BYq79uCiU_4
https://www.youtube.com/watch?v=mFkfXslGTP4