Алексей Пушков: Логично беше посланик Хънтсман да си тръгне предсрочно

OFFNews 07 август 2019 в 13:20 2639 0

Алексей Пушков

Снимка Владимир Велегурин

„С преждевременната си оставка посланикът на САЩ Хънтсман неволно призна, че Вашингтон - с най-активното участие на Конгреса - доведе отношенията с Русия до застой. Тоест заявява, че посланикът не е в състояние да направи нищо. В такава обстановка Хънтсман счита, че е най-добре да си тръгне. Логична стъпка.“

Така председателят на комисията по информационна политика на Съвета на Федерацията (горната камара на Федералното събрание (парламентът на Русия) Алексей Пушков коментира в Twitter оставката на Джон Хънтсман-джуниър. Дипломатът, който е начело на дипломатическата мисия в Москва от есента на 2017 г., уведоми президента Доналд Тръмп за оттеглянето си в писмо от 5 август. Той подава оставка, считано от 3 октомври 2019 г.

Оставката идва дни след телефонен разговор между Тръмп и руския му колега Владимир Путин, в която двамата обсъдили именно работата на Хънтсман - по информация на gazeta.ru.

В писмото си до Тръмп дипломатът подчертава, че слага край на двугодишния си мандат в "исторически труден период в двустранните отношения".

Преди Москва Хънтсман бе посланик в Китай и в Сингапур. Той се връща у дома, в щата Юта, чийто губернатор бе и сега отново има слухове, че може да се кандидатира за нов мандат на поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!